01 joulukuuta 2012

Tuulta ja tuiskua

Tuli sit se povattu lumimyrsky perjantaiksi ja tottakai kvartaalipalaveri keskustassa. Talonmies tiputti kyydistä Pasilassa ja siitä kesti junamatka perille vaivaiset 25 minuuttia ja vaakasuoraan lunta silmiin tuiskuttava puuskatuuli meinasi pientä ihmistä heitellä kokouspaikkaan kävellessä, no onneksi olin ajoissa liikenteessä, kauempaa junalla tulevat oli sit jo useamman tunnin myöhässä... 

Alunperin buukattiin risteily jo viime viikonlopulle kun Tukholmassa olisi ollut fotomessut, vaan piti reissu siirtää kun olikin afrikkailta jo sille lauantaille varattu, ja arpa osui sit tälle viikonlopulle. Jossain vaiheessa tippui päivän mittaan tietoa jotta venekin on myöhässä pari tuntia, ja päivän mittaan se venyi sitten kuuteen tuntiin ja serenaadi seilasi satamaan vasta tuntia ennen kuin olisi pitänyt lähteä liikkeelle. Siispä kioskista pari viikkolehteä ja täyteltiin ristikoita terminaalissa odotellessa että laivaan pääsee edes sisälle, porukalta irtosi varsin hilpeitä hurraahuutoja sitten kun seitsemän tienoilla viimein kuulutus kertoi jotta nyt alkaa lastaus. Pahoista ennakko-odotuksista huolimatta tuuli ehti yöksi jo tyyntyä eikä merellä keikuttanut juuri lainkaan, sääliksi vaan kävi niitä edellisyön matkaajia.

Tukholmassa ei ollut oikein ohjelmaa, käveleskeltiin vaan ympäriinsä vasta-avatuilla joulutoreilla maisemia katsellen. Weibullista hain pari amarylliksen sipulia että saa edes johonkin kruunuja uppoamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti