05 huhtikuuta 2013

Väistöä ja hyppyjä

Aika: Torstai
Paikka: Solsikke
Ratsu: Udna
Opettaja: Liisa
Aihe: pohkeenväistöä ja ympyröitä

Ratsastustoverilla taas selkä kipeä, joten Udna päätyi mun vähemmän osaaviin käsiini. Sain houkuteltua pitkään hevostelutaukoa pitäneen kaverin myös tunnille vierailevaksi tähdeksi, kopsutteli Silvertillä ja ihan tuntui tykästyvän paikkaan.


Maneesiin oli asennettu peili ja Udna ihmetteli sitä pitkään tunnin alussa kun käytiin katsomassa sitä ensin taluttaen vierestä. Työsi turpansa peiliin kiinni ja korvat tötteröllä katseli kuvaansa. Ei sitä ratsastaessa muuten säikkynyt mutta käynnissä ja ravissa piti jokaikisellä ohituksella hetki tuijottaa oma kuvaansa, tai ainakin vähän vilkaista peiliä kun melkein oli siitä ohi päästy. (Naiset...)

Alkuhölkkäilyn jälkeen tehtiin vähän pohkeenväistöjä käynnissä pituushalkaisijalta uralle. Mä taas kiemurtelin ja veivasin jotain omituista, mutta kyllä sieltä muutama melkein väistöksi tunnistettava askelkin sekaan tuli. Laukassa vasemmalle tehtiin raviväistö, uralla laukannosto, voltti ja taas raviin ennen väistösuoraa. Meni melkein kohtuullisesti, ainakin laukkapätkät varsin nätisti pyörivinä. Oikeassa laukassa jätettiin väistö pois ja siinä meinasi poni kaatua sisälle ja oikoi nurkkia minkä ehti kun en saanut taas raajojani oikein toimivaan järjestykseen. Vähän vielä vaatii harjoittelua siis...


Aika: Perjantai
Paikka: Solsikke
Ratsu: Lasse
Opettaja: Liisa

Aihe: Esteitä

Taas muutaman esteen rataa. Lasse heti maneesiin tullessa jumittui ovella seisomaan ja tuijotti hyvin huolestuneena sitä kummallista peiliä maneesin vastakkaisella päätyseinällä. Käytiin senkin kanssa vähän hirvitystä vierestä katsomassa. Pitkän aikaa tuijotteli hyvin valppaana ja katseli miten tammat kävi sitä vieressä ihmettelemässä. Sitten vissiin totesi jotta "jaha, tuo on ny nähty, ei näytä syövän ketään" eikä lopputunnilla siihen suuntaan enää korvaansa lotkauttanut.


Huolimatta mun kroonisista yrityksistäni häslätä liikaa ja hypätä hevosen puolesta meni yksi kierros melkein nätisti ja askelet sattui kohdilleen. Pari muuta sitten vähän vähemmän nätisti ohohups-tyylillä.. (Sori Lasse)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti