30 heinäkuuta 2014

Ich bin ein Berliner

The Portti
Jossain piti vielä lomalla päästä hetkeksi käymään pois rutiinikuvioista, mutta autofinanssikriisin vuoksi pienellä budjetilla. Mietittiin ensin jos kävisi yön tai pari Tukholmassa, vaan se alkaa olla jo niin moneen kertaan koluttu, eikä nyt parhaaseen sesonkiaikaan edes mitenkään ylettömän halpaa. Hoksattiin sitten jotta ei siihen nyt niin kauheasti tarvii lisää oravannahkoja latoa että pääse jo halpalennolla muutamaksi päiväksi Berliiniin, jossa käynti on ollut jo pitkään puheena.
Mä näen aina silloin tällöin tämmöisiä unia joissa kalat
leijailee pois akvaariosta

Noh, halpuus on tietysti suhteellinen käsite, etenkin kun Berliinin lentokentältä ensisijassa julkista liikumista varten ostetusta Welcome Cardista piti ottaa kaikki irti ja repiä niitä -25% alennuksia kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta. Aika kunnioitettava lista aktiviteettejä tuli sitten muutamaan päivään survottua, mut ainakin oli hauskaa.

- näkötorni
- toinen näkötorni
- Berlin Dungeon (ei se ny juuri pelottava ollut, mutta ihan hupaisa)
- Sea Life / Aquadome
- venekiertoajelu
- Segway-kiertoajelu (näkee ne tärkeimmät nähtävyydet leppoisalla tahdilla mutta jalkoja liikaa rasittamatta, ja Segwayllä huristelu on jo itsessään suurta hupia, ja opas oli ihan loistava)
- Trabant-ajelu (noh, on se ainakin elämys... : D )
- Eläintarha
- Toinen eläntarha
- Blue Man -esitys (aivan hulvaton)
- muurimuistoalue
- DDR-museo
. epämääräistä vaeltelua maisemia ihmetellen sekalaisilla kulkuvälineillä ja jalan (nilkat on kipeät varmaan vielä seuraavankin viikon)
- Charlottenburgin linna

Vielähän tuonne paljon nähtävää jäikin, esim museot jäi käytännössä kokonaan kiertelemättä (kuten mm suuri ja kuuluisa Currywurst-museo...). No, voipahan käydä joskus toistekin vaikka pitkän viikonlopun vietossa.

Checkpoint Charlie
Muurinpalasia muistoalueella
Holokaustin muistomerkki
Charlottenburg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti