24 joulukuuta 2015

Jouluasetelmia

Jo tuossa marraskuun lopulla sain ihan hienon idean tipujoulukuusesta, josta saisi kivan kuvan PP joulukalenteriketjuunkin. Eikun tuumasta toimeen. Muuten hyvä, mutta noin valokuvauksellisesti muutama asia vähän pielessä. 

Ensinnäkin tietysti se, että ei tirpat mitään uutta ja ihmeellistä asiaa mene viittä metriä lähemmäs ennen kuin se on muutaman viikon huolellisen tarkkailun jälkeen vaarattomaksi todettu (paitsi tietenkin jos kohde on sellainen että siihen ei missään nimessä höyhenikkäitä lisäosia tarvita) Eli ei toivoakaan saada siihen ainakaan kovin montaa otusta kerrallaan edes poistamalla toviksi häkistä ruokakipot ja toivomalla että siivekkäät noudattavat hirssikoristeiden vienoa kutsua. 

Toisekseen sijainti suoraan ikkunan edessä ei ole kovin kiitollinen valaistuksen kannalta, ja bambuverhon läpi siilautuva maisema tekee taustasta ihan liian levottoman ainakin päiväsaikaan. Ja kolmanneksi koko rakennelmasta tuli turhan kookas. Jos sen kokonaan haluaa kuvaan niin tirpat jää ihan kirpunkokoisiksi jos itse kuvan haluaa pitää kohtuullisen kokoisena...

Noh, siihen hätään ei enää ehtinyt korjausliikkeitä tehdä, eli kalenteriin päätyi sitten Plan B, eli Pantteroidi amaryllikseen keikkumaan ja vähän gimppailua päälle että saa jouluisen lopputuloksen:

Sitten takaisin alkuperäisen suunnitelman pariin, tipukuusesta vähän kompaktimpi versio, ja vähän väijyntää  että saa muutaman linnullisen kuvankin:

Ja vielä vähän kuvankäsittelyä niin Lintumetsän virallinen joulukuva on valmis. 

Hyvä joulua siis kaikille (niille noin kahdelle) blogiin eksyneille!






1 kommentti:

  1. Aivan mahtavia joulukuvia! :D tipuset ei varmaankaan oo mitään turhan helppoja kuvauskohteita. :P hyvää joulua myös teidän poppoolle! ��

    VastaaPoista