27 heinäkuuta 2017

Tarviketäydennyksiä

Tirppojen ruokalaareissa alkoi pohja paistaa, joten oli taas aika suunnistaa webbikaupan ihmeelliseen maailmaan. (Juu, vaikka hirmuisen mielelläni tukisinkin paikallisia yrittäjiä, niin ei tuota katrasta oikein kannata kuuden euron kilonyyteillä ruokkia, ja isommat säkit on sitten aina ties kuinka kauan odoteltavaa tilaustavaraa ja valinnavara aika olematon). Iso säkki peiponsiemeniä oli siis tarkoitus tilata, vaan en millään saanut päätettyä ostaisiko listalta löytynyttä hyvää Prestige Premiumia vai myöskin hyvää kaupan omaa "loistopeippo superia", yhteen rahtipakettin kun kuitenkin mahtuu vaan se 30kg tavaraa ja kaikenlaista muutakin oli ostoslistalla. Kunnes ne kaksi hernettä päässä sattui kohtaamaan jotta voihan sitä yhdellä kertaa useammankin paketillisen tilata, ja sit lähtikin taas vähän mopo käsistä...
20kg Prestige Premium Australian finchiä, 10 kg Prachtfinkenfutter superia, 5kg rypsitöntä kanariaseosta...
Yleisesti kilon pusseissa myytävään premium tropical finchiin verraten tuossa premium Australian finchissä on suhteessa enemmän kanariansiementä ja puuttuu nuo riemunkirjavat lisärippuset (se perus VAM-pelletti kyllä löytyy molemmista).
Prachtfinkenfutter superista puuttuu Prestigen ylimääräiset härpäkkeet, mutta siemenet ovat monipuolisia ja hyvälaatuisia ("aitoa platahirssiä"), noita kahta kun sekoittelee niin pitäis olla elikoille valinnanvaraakin.
Ja taas on varaston perusruokalaarit täytetty vähäksi aikaa...
Ja lisäksi vielä 2kg keltaista ja 1 kg punaista tähkähirssiä...
Nelisen kiloa sekalaisia voima-, hyönteis- ja yleisruokia (ai miten niin minä olen Versele Lagan tuotteisiin mielistynyt...?)
Ja vielä vähän muutakin sekalaista sälää.
Luulis noilla taas nokkaeläinten hetken hengissä pysyvän. (Tosin mm perusseepiatkin alkaa olla jo aika vähissä, mut näköjään isoja sai vain yksittäisinä tai sitten kilon paketissa, jos nyt jotain jättäis seuraavaan shoppailuunkiin, viimeistään loppuvuodesta pitää ainakin uusia renkaita tilata ja kardinaalien siemensotkujakin jossain vaiheessa kun nykyiset hupenee...)

Ja vielä kaiken kukkuraksi sattui torissa silmään vastustamattoman halvalla tukeva ja sievä Montanan pikkuhäkki. Ostin pois kuleksimasta korvaamaan yhden kompostikehikkokyhäelmän vara/karanteeni/pesityshäkistössä (ja samalla hoksasin että vapautuneen ylimääräisen pohjalootan voi viritellä keräilemään istuskelupaikalta tippuvaa guanoa, helpompi siivota kuin satunnaiset irtopaperit...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti