15 kesäkuuta 2018

Pihailua

Lämmin alkukesä on sitkeästä kuivuudesta huolimatta riehaannuttanut jo monet kukat kukkimaan, ja jopa nuo ihan pikkuisena ostetut kesäkukantaimet alkaa hiljalleen aukoa nuppuja.
Pöllö tarttui mukaan markkinoilta.
Kerrottuja akileijoja on pulpahdellut pihaan siellä täällä ilmeisesti edellisten omistajien peruja
 
 
 
Viime kesänähän ei kasvihuonetta ollut lainkaan (eikä siinä kyllä mikään olisi kasvanutkaan kun oli kuivan sijaan kylmää ja märkää ihan koko kesän) kun vanha rimpula oli jo kovin huonossa kunossa enkä oikein keksinyt mitä sille tekisi vai tekisikö mitään. Nyt sitten halpisratkaisuna vaan heitettiin muovit tuon vanhan lintuhäkin päälle, ja siitähän tuli ihan soma kasvihuone, vaikka aika paljon sitäkin aamupäivällä puut varjostaa.

Talonmies purki vanhan kasvihuoneen seinät jo aikaisemmin keväällä, ja meinasin nyt ruveta siitä nuo muutkin jäämistöt siivoilemaan pois,  mutta  vuohenputkikasvustoja (taitaa olla tontilla ainoa rehu jota veden puute ei haittaa vähääkään) kiskoessa yhtäkkiä jotakin vilahti korvan juuresta, ja pikku punarinta alkoi kovin hädissään huudella puskissa. Hetken ihmettelin mistä se tuli, ja sitten totesin jotta enpä taidakaan vielä muutamaan viikkoon noihin romppeisiin koskea... (Tukikepit ehkä vois jossain välissä käydä varovasti tomaateille nyppimässä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti