12 lokakuuta 2019

Parvipuuhia

Uudet tulokkaat on nyt karanteenattu ja loislääkitty ja aloittaneet fuusioitumisen muuhun parveen.

Sininen harrikkanaaras on nyt Thorin kanssa pikkuhäkin puolikkaassa kahdestaan toiveena saada niistä pari. Samaten keltaisella naaraalla on kaverina Herra Ruotsalainen ja Verso, josko jompikumpi niistä rouvalle alkaisi siipaksi kelvata. (Sekä Luna että Mimosa oli alunperin Versolle keveriksi suunniteltu, mutta Trollen kaappasi molemmat itselleen, jos toimisi paremmin tämmöinen "pakkotutustus" heti alkuun...).
 
Pienet siniset kimppaantuivat samantien hyvin sujuvasti, en tosin tiedä onko Trilli ihan sisäistänyt että tulokas on myös poika...


Pienemmillä kanarioilla hengitys vielä vähän rohisee (ilmeisesti oli ilmapussipunkkeja, loistippoihin selvästi reagoivat) joten ovat yhä karanteenihäkissä tarkkailussa. Hitulla on myös ollut vähän yskää jonkun aikaa ja pääsi niiden kaveriksi lämpölampun alle. Nyt vierekkäin huomaa että on ne tosiaan jotain hitusen isompaa kevyesti kaarella istuvaa rotua, vahvin veikkaus tällä hetkellä olisi googlen mukaan "munchener". Eli vähän hutiostos kun tarkoitus oli kuitenkin ostaa lisää razoja. Mahdollisesti kokeilen josko joku ne haluaisi ostaa jahka ovat taas tiptopkunnossa. Vaan kyllähän nuo tuossa parven jatkeenakin menee jos ei ketään kiinnosta.
 
Glosterpari pääsi jo lentohäkkiin, tarkoituksena on niiden kanssa seurailla miten hyvin tuo moppipää näkee tukkansa alta ja kykeneekö liikkumaan normaalisti, mutta vähän arviointia haittaa se että ne selvästikin on aika pienissä tiloissa kasvaneet eikä kumpikaan oikein osaa hyödyntää lentotilaa. Ne viettävät suurimman osan ajasta häkin pohjaosissa alimmalla orrella kököttäen eikä kovin paljoa lentele. Tukaton kävi vähän yhtenä päivänä olohuoneessakin kääntymässä mutta sekin vaan pompotteli lattiaa pitkin ja lensi vaan pieniä metrin-parin pyrähdyksiä, vaikka sillä nyt ei ainakaan näkökentässä pitäisi olla oleellisia rajoitteita. Kyllä ne välillä ylempänäkin häkissä käy ainakin yöt nukkumassa, eikä lentämisessä sinänsä mitään vaikeuksia näytä olevan jos niitä vähän hätistelee liikkeelle. Noh, jospa ne ajan mittaa ala hoksata että lentelykin on ihan kivaa ja aktivoituu vähän kunhan vielä paremmin kotiutuvat ja alkavat katsoa muista mallia.

Tämä on oikeastaan aika herkän värinen kaveri
Kyl siellä ne silmätkin on :D. Moppipää on jo vähän pienesti piippaillutkin välillä, mahdollisesti siis tämä on poika ja tuo pienempitukkainen ja blondimpi tyttö (tarttis nimiäkin alkaa kehitellä...)


Koko muukin poppoo sai taas nyt pääulkoilukauden päättyessä kynsi-nokkahuollon, yleiskuntotarkistuksen ja loishäädön, pitää vielä viikon päästä ottaa toinen tippakierros varmistamaan että kaikki mahdolliset munina majailleetkin saa pois. 

Hilla on asettunut parveen niin sujuvasti että unohtuu että sekin on vielä aika uusi tulokas. Punainen väri sillä näemmä kehittyy hiljalleen vahvemmaksi. En kyllä edelleenkään ole ihan varma sen sukupuolesta, se kyllä laulelee paljon mutta ei niin vahvasti  ja selkeästi kuin nuo muut äijät, enemmän  lurittelua kuin "perinteistä" pitkiä trillejä sisältävää kanarialaulua. Eli on joko laulava naaras tai sitten vaan vielä laulutaidoiltaan kehittymätön nuori koiras.

Sirius ja Vega on jo saaneet pöntönkin häkin seinälle, kovin se kiinnostaa mutta saa nyt nähdä ovatko vielä kunnolla vireessä saati tuleeko mitään näkyvää tulosta. 

Muutama sekalainen räpsy...
Kylpyveden turvottama Ulpukka
Roihu on hukannut toisen jalkansa :D
Kirjopulu muuten vaan söpöilee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti