24 marraskuuta 2019

Kehruueläin

Pikaisesti ajatellen ei välttämättä ihan maailman järkevintä ole ottaa kissaa taloon joka kuhisee pieniä saaliseläimiä. Vaan sattuneista syistä tällä hetkellä talonmies on yhden karvaotuksen ainoa oikeustoimikelpoinen omainen, eikä meistä kummallakaan ole sydäntä sitä vaan dumpata johonkin löytölään odottelemaan josko joku sen sattuisi huolimaan, saatika vielä varsin nuorta ja tervettä elikkoa piikille viedä, ilman että edes kokeillaan saako tämän yhtälön toimimaan.  Lauantaina siis äijäke palasi pohjoisen reissulta katti kainalossa, ja pari päivää on nyt mennyt lähinnä ihmetellessä puolin ja toisin. Ja käydessä elikkokaupassa kyselemässä tyhmiä kissanruokinnasta (mukana tuli lähinnä jotain latzwhiskasraksuja ja -pusseja, jotka kevyen googlailun ja tuoteselosteen perusteella on suunnilleen vihoviimeisintä kuraa mitä kissalle voi tarjota...).



Ainakin teoriassa kombinaation mahdollistaa se että lintujen asumukset on yhdessä erillisessä huoneessa, ja voidaan pitää se ovi kiinni silloin kun kissa hiippailee muualla talossa, ja toisaalta sitten taas kissan voi teljetä kylppäri-makuuhuonekomboon päiväunille silloin kun höyhenikkäitä on irrallaan (voi olla että vähän kyllä lyhenee lentoaika...).  Ja se että tuo nyt on kuitenkin jo aikuinen kissa eikä toivottavasti ihan päätöntä riekkumista ole enää odotettavissa. Käytännössä sitten ei tarvita kuin yksi auki unohtunut tai huonosti suljettu ovi väärään aikaan väärässä paikassa niin voipi tulla ruumiita. Mutta katsotaan nyt kuinka tämä alkaa rullaamaan ja ainakin on sitten tarvittaessa vähän helpompi mahdollista uutta kotia etsiä kun kissa on täällä eikä jossain puolen Suomen päässä. (Joopajoo. Itseni tuntien otus kyllä tuskin lähtee yhtään mihinkään kunhan se on parikin päivää tuossa kiehnännyt ja hyrrännyt...)
Riitu ja korvatupsut
Lintuhuoneeseen vaan pitäis kehitellä joku kissanpitävä verkko-ovisysteemi. Vaikka siellä hyvä ilmansuodatin onkin, niin vähän se menee ummehtuneeksi jos ovi on pitkiä aikoja kokonaan kiinni, eikä tähän aikaan vuodesta oikein ikkunaakaan voi kovin kauaa auki pitää. Ensi alkuun on nyt hätäratkaisuna vanhan lentohäkin päätyelementti pönkättynä oviaukkoon, mutta ei tuo sen paremmin kovin siisti kuin käytännöllinenkään ratkaisu ole (etenkään kun yläosassa on vielä teipattu pahvijatke :D ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti