01 elokuuta 2020

Vuosihuolto

Tällä viikolla lintuhuone on taas pikkuhiljaa puunattu vuoden aikana hankalampiinkin nurkkiin kertyneestä ryönästä ja on taas hetken puhdas ja raikas ennen kuin pöly ja guano alkaa hitaasti mutta varmasti tunkea joka paikkaan. Alkuviikolla aloiteltiin pikkuhäkin kärräämisellä pihalle puhtaaksi suihkuttelua varten, ja samalla seinustalla olevan lipaston siirto sivuun että saa koko seinän putsattua. Samalla siirrettiin ilmalämpöpumpun putkisto kulkemaan häkkiseinällä vähän ylempänä, mikä helpottaa tavaroiden asettelua ja putkikotelon puhtaanapitoakin. Varahäkit ja kuljetushäkit on putsattu (joku ahkera pesänrakentaja oli tunkenut kuljetushäkin seinään päin olleisiin rakosiin pienen muovipussillisen verran höyheniä, purua ja peperisilppua) ja varastoitu nyt lintuhuoneen sijaan eteisen kaappien päälle. Näin pesityshäkin päällys on kokonaan vapaa ja sen päälle on ripustettu pitkä istumapuu, ja sieltä variseva ryönä on helpommin hallittavissa häkin päällä olevilla paperoiduilla muovivadeilla.


Sinne tänne kertyneet kipot ja kupit pesty ja kasattu taas yhteen laatikkoon. Siemenhyllykkö ja kaikki muukin irtain on pyyhitty pölystä, lattia luututtu, matto tampattu ja patterintausta ja ilmansuodatinkin imuroitu puhtaiksi. Jonkun verran irtoroinaa vielä odottelee lopullista sijoituspaikkaa ja ikkunan edustaa pitää vielä vähän miettiä. Siinä ollut pikkuhäkki (jolle ei kyllä oikein järkevää paikkaa olekaan ollut) on tällä hetkellä kaverilla lainassa, pulut kävi siellä vähän kasvattelemassa taas höyheniä ja menee näillä näkymin taas takaisin jahka kaveri palaa reissusta. Voi olla että saavat jäädä sinne pidemmäksikin aikaa kun nuo kanarialaiset nyppii niiltä pyrstön ja selän heti kun samassa häkissä ovat ja vähän hankalaksi lennätysten kannalta menisi jatkuvasti niitä eri häkissä pitää.

Vähän vaiheessa...

Onkohan noita kippoja varmasti tarpeeksi?

Eilen sitten oli viimein sen verran vähäsateisempi päivä että sai siivekkäät hätistettyä koko päiväksi pihalle ja pääsi itse lentohäkin kimppuun. Seinää vasten olevien osien taustaa ei kunnolla saa puhtaaksi purkamatta koko häkkiä, ja siihen en nyt vielä tällä kertaa jaksanut ruveta, mutta muuten on häkki kokonaa tyhjennetty, putsattu, sisustettu uudelleen ja pohjalla on taas kokonaan uudet purut (tilasin Musti&Mirrin alennuskupongin innoittamana neljä säkkiä Millamore supersoftia, jos käyttäisi pelkästään sitä hetken että näkee onko vaikutusta pölyn kertymiseen). Toisen päädyn kiipeilyverkko alkoi olla jo sen verran hajalle nypitty että heitin sen menemään ja laitoin tilalle kivan tammenoksan, muuten mennään aika samalla systeemillä kuin aikaisemminkin.








1 kommentti:

  1. Tuo vaatii jo asiaan omistautuneisuutta.
    Upeat tilat teillä on kyllä linnuille <3

    Susa

    VastaaPoista