29 kesäkuuta 2021

Keskikesän kuulumisia

Tirppaosastolla on taas ollut vastoinkäymisiä. Ensin tulostansa lähtien vähän epäterveen oloinen sininen harlekiini Sirius lopulta otti ja kuoli. Roihun rohinat alkoi asettua, mutta muuten sen käytös alkoi mennä vähän vaisuksi, ja siinä vaiheessa kun se ei olisi millään halunnut lähteä häkistä ulkoilemaan aloin huolestua jo enemmänkin. Lopulta se sitten oli selvästi väsynyt ja tokkurainen, mutta ilman sen kummempia muita ulkoisia oireita niin eipä tuolle taaskaan oikein muuta voinut tehdä kuin ottaa sairashäkkiin tarkkailuun, missä se nopeasti vain hiipui pois. Noh, vanhin tuo kanarioista oli, niin voi olla että on jokin sisuksissa vaan pettänyt. Lisäksi Ulpukka joka oli tervehtyneenä jo laskettu lentohäkkiin alkoi uudelleen aristaa jalkaansa, ja on nyt taas pakkolevossa sairashäkissä. 

Ja kaiken kukkuraksi tirppojen nautiskellessa pihalla hellekeleistä tuli haukkakin jälleen vierailulle. Seurauksena paniikkitörmäilystä nenä verillä Hillalla ja Herra Ruotsalaisella ja taas muutama päivä sisälläpysyttelyä että peto ehtii katsella jonkun toisen kohteen metsästykseen.

Pieniä ja hauraitahan nuo pikkutirpat on, eikä kovin pitkäikäisiä, mutta kyllä se silti vähän syö naista kun koittaa hyvin hoitaa ja silti niitä vaan tipahtelee vähän väliä tai tulee jotain tapaturmia tai vähintään on joku punkki riesana.

Noh positiivisena puolena on noita kivoja ulkoiluilmoja kuitenkin piisannut, ja kanarialinnutkin alkaa hiljalleen taas viritellä laulukoneistoa sulkasatohiljaisuuden jälkeen.


Hilla poseeraa ennen törmäilyä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti