10 marraskuuta 2022

Marrasputkea

Lenkin alku
Työpaikalla käynnistyi taas marrasputki (meidän yksiköllä tosin vähän jälkijunassa vasta tällä viikolla kun saatiin käyttöön hieno äppi päivän suorituksen kuittaukseen), eli haaste jossa joka ikinen päivä kuukauden ajan pitäisi ulkoilmassa liikehtiä vähintään puoli tuntia, tuli sitten taivaalta mitä soosia tahansa. Meinasin nyt yrittää osallistua, jos sais sillä motivoitua itsensä vähän enemmän liikkumaan. Päivän pituus vaan alkaa olla sitä luokkaa että virka-aikojen ulkopuolella ei paljoa ehdi päivänvaloa näkemään, joten olen hyödyntänyt lyhennettyä työaikaa pitämällä puolenpäivän liepeillä tunnin-parin ulkoilutauon, niin ehkä on toivoa saada edes vähän valohoitoa kaamosväsymykseen. Siis jos sattuisi se aurinko joskus pilvikuorrutteen läpi pilkahtamaan...

Tällä viikolla testattavana on ollut kuuma sesonkiurheilulaji liejuluistelu. Sopii erityisesti  masokistisille kuntoutujille, jotka eivät tajua pysytellä pinnoitetuilla väylillä. Laji kehittää etenkin tasapainoa ja reaktionopeutta. Samalla voi testata vieläkö vanhat goretexkengät pitää vettä (ei muuten pidä). HC harrastajat voivat lisätä vaikeustasoa vaikkapa jättämällä matkasta pois kävelysauvat (en kokeillut, sen verran pidän hengestäni) tai vaihtamalla jalkaan kiinalaiset pohjakuviottomat kumisaappat (kokeilin, kerran, ei tule toistumaan)

Loppumatkasta kengät (ja sukat) voikin huuhtoa mudasta kätevästi pelto-ojan yli harppaamisen sijaan luisuttelemalla ojanpenkkaa noin nilkkasyvyiseen veteen. En suosittele paljoa syvempää vettä tai esim. laskeutumista ojanpohjalle takalisto edellä.

Lenkin keskivaihe

Lenkin loppuvaihe

Lisää lenkin loppuvaihetta (ennen peltoa ja ojanylitystä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti