22 joulukuuta 2023

Swimming in the winter wonderland

 Yksi lehtikala isossa altaassa on alkanut ärhentelemään vähän kaikille. Muita kaloja se ei juuri haittaa (ja mustanorsukala Ronsu on sen verran badass että sille ei kyllä uhittele kukaan), mutta kardinaalitetrat on näemmä ottaneet vähän enemmänkin osumaa ja on pienimmät tainneet päätyä lounaslistalle kun parvessa on huomattavasti vähemmän jäseniä kuin pitäisi (sitä ei kovin äkkiä huomaa kun ne uiskentelee usein aika hajallaan puskissa ja vain osa kerrallaan on näkyvissä...). Varsinainen herätys tuli vasta kun joillekin tetroille alkoi ilmestyä nirhamia ja omituisia "matoja" jolloin aloin tutkia niitä tarkemmin.

Loislääkkeen sijaan akvaariokaupasta tuli matkaan kuitenkin bakteerilääkitys, "madot" onkin kuulemma tulehdusrakkulasta pursuavaa töhnää, siis vähän kuin finnejä. Kuulemma aika harvoin noita näkee, mutta nimenomaan kardinaalitetran sukuisilla ja muistaakseni taistelukalalla joilla noita on kauppiaalle tullut joskus aikain saatossa vastaan. 

Haavin siis kardinaalit pieneen karanteenipurkkiin lääkitystä varten ja toipumaan toviksi. Lehtarit saa muuttaa ompeluseuralaan niin pääsee pikkufisut takaisin kotiinsa jahka ihovauriot on parantuneet, pitänee hakea joku satsi uusia kavereitakin niille jossain välissä.

En ensin aikonut tuota karanteenipurkkia sisustaa sen kummemmin, vaan alkoi kuitenkin paljas lasikuutio näyttää kovin ankealta. Katselin keraamisia mustaperjantaitarjouksesta löytyneitä koristekuusia ja mietin voisikohan niitä käyttää jolukuusina akvariossa. Ja siitä se ajatus sitten lähti... (kalat saattaa kyllä hieman pettyä aattona kun muovikäärepaketeista paljastuu pelkkiä kiviä...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti