19 marraskuuta 2011

Omelettiaineksia

 Montako peiponmunaa tarvitaan yhteen munakkaaseen? Tirpat viihtyy vissiin liiankin hyvin uudessa häkissään ja munia pulpahtelee harva se päivä vaikka kuinka koitan niille selittää ettei marraskuu ole mikään säädyllinen pesimäaika. Etenkään kun ei noiden seeprojen tarkasta iästäkään ole tietoa niin ei nyt todellakaan ole ainakaan ennen kevättalvea tarkoitus mitään poikastehdasta pystyttää.
Siirsin viikolla viimeisetkin kupit seinältä häkin pohjan lähelle ja nyt on ainakin pari päivää ollut munatonta. Tai sitten ne on vaan sotkettu jonnekin pohjapellavien sekaan... jos tuo ei nyt sitten auttanutkaan niin pitää vissiin siirtää rouvaseeprat joksikin aikaa eri häkkiin arestiin...


Fritzillä on ollut joku syyssulkasato ja rassu näyttää piikkisialta uusien tuppihöyhentensä kanssa. Alkaa se onneksi jo vähän helpottaa.

Tänään tehtiin maakuntakierros, ensin pellavaa Tuusulasta ja matoja Järvenpäästä. Sitten vielä ex-tempore -piipahdus Riihimäellä (navigaattorin "lyhin reitti"-optio tuotti varsin mielenkiintoisen maisemareitin), koitin metsästää paria lokkipeippoa parven täydennykseksi vaan ei ollut tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti