01 huhtikuuta 2012

Poikasprojekti - pv 60

Kaksi kuukautta siitä kun emoparit on laitettu pesityshäkkeihin, tuloksena kaksi pesällistä pirteitä poikasia jotka harjoittelevat hyvää vauhtia itsenäistä elämää. Ei kyllä voi kuin ihailla noiden seepristen tehokkuutta. Alkaa jo molemmissa häkeissä välillä kakarat saada vähän noottia siitä että täyshoito vanhempien osalta alkaa olla piakkoin finaalissa. Etenkin Pyry ja Tomu alkoivat jo aika tiukasti rähistä jälkikasvulle, syynä pesäkorissa jo uusi munasatsi alullaan. Otin koko pesäkorin pois tunteita kuumentamasta, saa nyt pikkureppanat opetella nukkumista ilman pesäkorin tuomaa turvaa paljaalla orrella. Pitänee alahäkin pönttökin poistaa muutaman päivän sisällä ennen kuin Kuura ja Tuiskukin aloittavat pesinnän uudestaan. Sain viimein renkaat tilattua, jos tulevat ensi viikolla niin taidan laskea koko parven pääsiäisenä lentohäkkiin jatkamaan kasvamista ja lintuetiketin opettelua. Ja tietysti sitä lentämistä.

Tomun ja Pyryn poikaset ovat nyt 30 vuorokauden ikäisiä. Pikkuisen alkaa nokan tyvi jo vaaleta.





Tuiskun ja Kuuran tenavat on kaikki vähän eri sävyä, tummin on samaa sarjaa kuin ylähäkin tytöt, muut sitten siitä enemmän tai vähemmän haaleampia blondeja. Nokan ja kyyneljuovan sävy ei kyllä suoraan korreloi pyrstön peitinhöyhenten kuvioinnin voimakkuuteen. Tiedä sitten miten nuo vielä mahdollisesti muuttuu ensimmäisessä sulkasadossa.

Kaikkein harmain isän ja äidin kera
Ja kaikkein blondein keinuskelemassa.

Blondi ja semiblondi
Semiblondi saattais olla poika
Ja koko väri- ...eiku harmaasävysuora


Ja bonuksena vielä pari päiväunilla olijaa lentohäkistä, Pulu oli asettunut aurinkolaikkuun torkkumaan. Harlekiiniherra taas limoviikunan suojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti