08 tammikuuta 2013

Kuoleman enkelin kosketus

Rillillä on jo pitkään ollut lempinimenä "kuoleman enkeli". Sillä kun tuntuu olevan ihan erehtymätön vaisto löytää parven heikkenevät linnut ja ruveta kyhnäämään niiden kyljessä kunnes vanha ja/tai sairas tirppa kuolee. Olis pitänyt uskoa sitä tälläkin kertaa kun pariin otteeseen näin sen ottavan päivätorkut Ben&Jerryn toisen osapuolen vieressä vaan ajattelinpahan vaan jotta onpas söpöä kun  pirteät ja elinvoimaiset lokkipeipot on ottaneet sen kaveriksi.
Vaan tänä aamuna sitten Jerry lojui häkin pohjalla heikossa hapessa, otin sen äkkiä sairashäkkiin, juotin vähän ja laitoin lämpölampun, vaan hiipui pois parissa tunnissa.


Olin aika ihmeissäni kun nuori ja terve lintu yhtäkkiä tipahti, ei ripulia tai höyhenten pörröisyyttä tai mitään muutakaan sairaudesta varoittavaa merkkiä. Korkeintaan ollut vähän kaveriaan hiljaisempi jonkun aikaa (joo, se tietysti ON hälyttävä asia vaan kun ei noista erota kumpi on kumpi niin ei ollut varmaa onko sama lintu kyseessä).

Kuolinsyytä ihmetellessäni muistin sitten yhtäkkiä että joskus reilu viikko sittenhän toinen lokeista säikkyi jotain ja jysäytti ikkunaan aika voimakkaasti (normaalisti kaikki meidän parven jäsenet osaavat kyllä hyvin pysyä erossa ikkunoista), menin heti katsomaan miten kävi vaan sitä ei näkynyt niin arvelin jo lentäneen takaisin touhuihinsa. Jonkun tovin päästä laskeskelin lintuja ja totesin toisen lokin puuttuvan ja se nököttikin vielä ikkunan vieressä pöydän alla piilossa, vaan lähti lentoon kyllä siinä vaiheessa ihan normaalin oloisesti ja unohdin sitten koko episodin. Mutta ilmeisesti siitä nyt joku aivovaurio jäi, en muutakaan syytä äkilliselle poismenolle keksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti