01 helmikuuta 2013

Kambodza - Phnom Penh

Uuvuttava yölento Bangkokiin, jokunen tunti notkumista lentokentällä ja vielä reilu tunti lentelyä, ja sitten päästiin aloittamaan talvilomailu Phnom Penhissä. Maassa oli meneillää lokakuussa kuolleen vanhan kuninkaan hautajaiset, ja osa kaduista ja kohteista oli suljettuina, liput puolitangossa ja laumoittain surijoita vaelteli kaduilla palatsialueen ympäristössä. Sai parissa päivässä silti jo vähän tuntumaa paikalliseen elämänmenoon.
Liput puolitangossa palatsialueen edessä rantakadulla
Kuninkaan arkku odottamassa hautausta palatsialueella, ja uusi mausoleumi johon tuhkat sijoitetaan.

Kaupunkia ja itsenäisyyden patsas
Tuoreita nuudeleita työn alla
Wat Phnom
Naga vartioi porttia
Pieni lintukauppias Wat Phnomilla
Tietääkseni siellä täällä temppeleiden ja palatsien liepeillä kaupiteltavat linnut on tarkoitus ostaa ja vapauttaa tuottamaan hyvää onnea. Toivottavasti ainakin. Ja nopealla tahdilla. Vähän paha mieli ahtaasti sullotuista manikeista kyllä tuli.

Retki punakhmerien museoituun kuulusteluvankilaan, ja hiukan kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle Killing Fieldsille. Hiukan hiljaiseksi veti ajatella että samaan aikaan kun lintutäti on ollut pieni lettipäinen ponityttö (siis vaan pikkuisen pienempi kuin nykyään...) on samanikäisiä lapsia vanhempineen tuolla kidutettu kuoliaaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti