01 helmikuuta 2013

Kambodza - Siem Reap

Aamuvarhaisella sanottiin hyvästit Phnom Penhille ja lähdettiin bussilla jatkamaan matkaa pohjoiseen Siem Reapia kohden. 

Taukopaikan torilta olisi saanut kaikenlaista pikkunaposteltavaa, kuten hedelmiä tuoreena ja kuivattuna, kanapoikia, paahdettuja tarantelloja ja sirkkoja...

Perillä oli varsinaisten turisteerausretkien lomassa hyvää aikaa tutustua itse kaupunkiin ja Kambodzalaiseen ruokaan yliaktiivisten tuktuk-kuskien väistelyn lomassa.  Amok kana- tai kalaversiona pääsi heti henkilökohtaiselle itämaisten ruokien suosikkilistalle, harmittaa vaan ettei tullut amok-mausteseosta hamstrattua isompaa säkkiä mukaan kotiin. Ihmiset ystävällisiä. Lämmintä sen verran että pohjoisen talviasukas hikoilee ilmastoitujen tilojen ulkopuolella noin litran minuutissa. Varjossa. (Ihan virkistävää vaihtelua kesäloman Namibiassa ja Suomessa palelun jälkeen...)


Norsuja ei juuri enää näy, paitsi patsaina jokivarressa koululaisten kahlaillessa.
Sähkötolpan liitännät ei välttämättä ihan viimeisimpien EU-standardien mukaisia...

Fish Spa jossa imubarbien sijaan nälkäisiä kirjoahvenia ja kohtuullisen hyvänkokoinen pleko?? Tai täytettyjä pikkukrokoja matkamuistoksi? Juuei.

Käsityöläiskeskus työllistää myös kuuroja ja muuten vaivaisia, opastetun kierroksen saa kun vaan osuu portille.
Toreilla on ahdasta, tungosta ja tavaraa laidasta laitaan
Riisiä on tarjolla vähän muitakin variaatioita kuin unclebens ja puuroriisi. Ja vihaiset tipit on (sielläkin) suurinta muotia koululaisten keskuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti