04 maaliskuuta 2014

Tiistaina tipumössöä

Harrikat tuumasi että suurperheet on vanhanaikaisia ja pykäsivät pönttöönsä vain kaksi munaa. Hyvin tunnollisesti ovat kyllä niitä hautoneet ja lähipäivinä nähdään onko niistä ylipäätään mitään tulossa.
Kokkasin vähän munamössöä varalta valmiiksi, kyl se tirpoille joka tapauksessa kelpaa. 

Kasaillaan kanamunien seuraksi keittöstä löytyviä sekalaisia aineksia (tässä satsissa lähes soseeksi raastettua porkkanaa, ihan hienoksi jauhettua pakastehernettä ja -maissia, hiukan mantelijauhoa, vehnänalkioita ja maissi- ja ohrajauhoa, ripaus hunajaa, spirulinaa, kalkkia ja vitamiini/hivenaineseosta):

Sekoitetaan hyvin ja mikrotellaan kunnes hyytyy, aina välillä sekoitellen ja pilkkoen jo hyytyneitä kohtia niin että saa mukavan pienirakeisen lopputuloksen:

Mössön voi kuivata tai pakastaa, tällä kertaa pakastin... Tarjoillaan vaikkapa itujen kanssa. Sekaan vähän teollista kuivaa voimaruokaa sitomaan liikaa kosteutta (peipot inhoavat vähääkään tahmaista ruokaa ja tarjoiltava annos saa olla hiukan kuivakkaa ja murumaista, siksi se kuivaaminenkin on ihan hyvä vaihtoehto säilytykseen ja tarjoiluannosta voi sitten turvottaa hetken niin että kuivat ainekset imevät liian kosteuden huudotuista iduista ja pehmenevät samalla sopivasti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti