04 toukokuuta 2016

Ulkoilukauden avaus

Lämpöä on nyt viimeinkin sen verran reilusti, että hätistelin siivekkäät pihalle ensimmäistä kertaa tälle vuodelle. Muutama lintu meni suht kivuttomasti  vanhasta muistista, ja Tirlittankin luikahti pihalle muiden imussa ihan ensimmäisten joukossa, mutta noita muita talven aikana saapuneita tulokkaita sai taas jahdata sitkeästi haavin kanssa kun eivät millään tajunneet mihin olisi pitänyt mennä. Ja Trilli väisteli sen verran tarmokkaasti että jouduin sen kertaalleen kaivamaan pois pakastimen takaa, kun luikahti seinän väliiin pakoillessaan... Ulos päästyä suhtautuminen sitten vaihteli ilahtuneesta hämmentyneeseen ja joillain hetken pikkupaniikkiinkin, mutta pian ne asettuivat ihmettelemään taas tuulta ja aurinkoa ja luonnonlintujen laulantaa. 

Otin ne suht ajoissa takaisin sisään ettei ny alkujärkytyksessä tarvitse kovin kylmässä kärvistellä, ja sekin oli taas yllättävän sitkas toimenpide, ei tuntunut kukaan kunnolla muistavan miten sinne turvalliseen kotihäkkiin ny taas pääsikään, vaan tokihan linnuille on vähän epäluontevaa kirkkaasta ulkotilasta mennä hämärämpää  oviaukkoa kohti.

Noh, nyt tässä on muutama vapaapäivä aikaa treenata, ja lämmintäkin luvattu, niin eiköhän tuo taas ala sujua. Ja kädet kyynärpäitä myöten ristiin että se haukka nyt edes hetken pysyisi poissa (yritti se tuossa kevättalvella joku päivä jo eteisen ikkunan läpi paistia pyydystää, mutta sai vaan päänsäryn palkakseen). Virittelin jo yhden varjostusverkon häkin seinälle vähän näkösuojaksi, pitää vielä pari muuta levitellä jahka saa vaan aikaiseksi.
Isä ja poika (mustapää siitäkin ny tuli)

Paikka auringossa


Roihu koittaa laulaa suohon kaikki peipposet, tintit ja kirjosiepot


Tytöt ottaa aurinkoa (onpas tuo Scilla jotenkin kovin harmaa ja rähjäinen Tirlittaniin verraten)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti