06 elokuuta 2017

Vuosihuolto

Olen tässä pikkuhiljaa tehnyt lintuhuoneen vuosipuunausta kun tirpat on olleet päivät pihalle hätisteltynä pois tieltä. Alkoi pari viikkoa sitten pikkuhäkin tyhjennyksellä ja pihasuihkuttelulla.


Sitten jatkettiin seinien ja vaikeamminkin saavutettavien nurkkien putsailulla ja pölyjen pyyhinnällä. Jossain matkan varrella totesin jotta enenevässä määrin on alkanut ärsyttää se että lintuhuoneen säilytyssysteemi on aika epäkäytännöllinen, kaikki usein tarvittava on erimallisissa hankalasti asettuvissa tölkeissä ja purkeissa joita saa siirrellä ja kaivella toistensa alta ja takaa kun jotain haluaa, ja sitten taas esillä pikkuhäkin alla laatikot, joissa on epämääräistä roinaa jota tarvitsee ehkä vielä joskus ja jouluna. Tuloksena pari vierailua Ikeassa, rojulaatikoiden läpikäynti, pientä pyörittelyä ja tadaa, ny on sapuskat siististi käden ulottuvilla ja hankalammin saavutettavissa lipaston kaapeissa ja yleislaatikoissa sitten se satunnaisemmin tarvittava varastoroina, josta vielä ne kaikkein epämääräisimmät osat siirretty suosiolla Lassila&Tikanojan huoleksi.

Pikkuhäkit putsattuna, orsitettuna ja valmiina käyttöön
Siemenet uudessa hyllyssä siisteissä ja helposti saavutettavissa laatikoissa,
huomaa myös hartaudella nykerretyt sisältöilmaisinpyörylät.
Samaten lisäravinteet käytännöllisemmin esillä tölkitettynä,
hirsseihinkin pääsee purnukoiden yli käsiksi mitään siirtelemättä, ja ne oikeasti useimmiten käytössä olevat kipot ja kupitkin kohtuullisin ponnistuksin saatavilla.

Lopuksi vielä lentohäkin totaalityhjennys, kuuraus, uudelleenorsitus ja -kuivitus. Puhdasta ja siistiä on taas edes pari päivää... (Sit kun vielä joskus jostain sais inspiraation tehdä sama muuallakin huushollissa...)

Täydellisen kuivikkeen metsästykokeilussa tällä kertaa olkipohjaista Superpahnaa,
mutta siitä enemmän joku toinen kerta...
Viiruille suojakoppi, jos ny kermapepuille kelpaa. Vähän jotain lymypuskia pitää ripotella muuallekin häkin pohjalle jahka ensin näkee mihin isoimmat kakkakertymät alkaa sijoittua.
Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti