25 marraskuuta 2017

Vuoronvaihto

Vielä ei kuulu piipitystä...
Pesitysrintamalla Luna ja Trollen hautovat nyt uutta satsia munia. Pikaisesti tänään tsekkasin yhden lampulla ja ainakin siinä oli selvästi verisuonia kehittynyt, eli tällä kertaa saattaisi jopa olla joku lapsikin tulollaan.

Sekä Orinoco että Hekla edelleen kyllä munivat, mutta sen paremmin hautominen kuin miesehdokkaatkaan ei edelleenkään kumpaakaan kiinnosta vähääkään, joten molemmat parit pääsi ainakin joksikin aikaa takaisin lentohäkkiin huilaamaan. Verna ja molemmat pikkumiehet sen sijaan joutuivat arestiin minihäkkiin, josko poika/äiti/sisko vähitellen alkaisi muistakin kiinnostua... Ja herrasväki Ruotsalainen taas pääsi lentohäkkiin testailemaan josko rouvan koivet jo kestäisivät normaaliorsia, pesimisestä nekin selvästi haaveilee, mutta ainakin rouva tavitsee vielä vähän kuntoilua ennen kuin lupaa harkitaan.

Pönttöpaikkavuoron puolestaan saivat ullakkohuoneistoon kokeeksi Trilli ja Tirlittan ja toiseen alapuoliskoon Odin ja Freija, kun niillä niin kova hinku oli päällä, ja samantien ne alkoivat munia väsätäkin ja aloittelevat nekin jo hautomista.

Tietoisku: Vaikka Odin ja Trollen ovat ulkoisesti saman värisiä, on niillä väriperimässä eroja. Odin kantaa sinistä geeniä, ja Trollenin keltainen nokankärki paljastaa, että mustan huppunsa alla se on perinyt molemmilta vanhemmiltaan keltapäägeenin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti