23 heinäkuuta 2018

Menehtymisiä

Kovin voimaton oli pieni viimeisinä päivinä
Pantteroidi sitten otti ja lähti tänään paremmille sirkkamaille.  😢

Eihän tuo varsinaisesti yllätyksenä tullut, oli sillä kuitenkin kameleontiksi jo ihan hyvin ikää. Jo keväällä se alkoi muuttua vähän kömpelömmäksi ja  hitaammaksi vaikka ruoka hyvin maistui edelleen. Vaihdoin uv-putken ja lisäsin vähän vitamiineja ja kalkkia siltä varalta että olisi vaan joku puutos kyseessä, mutta oireet vaan ajan mittaan paheni ja lisko alkoi laihtua ja kuivua vaikka lisäsin ruokintaa ja koitin antaa vettä pipetillä suoraan suuhun. Eipä tuolle siis paljoakaan ollut tehtävissä, ja nyt viime päivinä se lakkasi lopullisesti syömästä ja vaan hiipui hiljalleen pois.

Voi olla että nyt ainakin toistaiseksi talous pysyy matelijattomana. Liskot sinänsä kyllä edelleen kiinnostaisi, mutta niiden mukana tulevaa sirkkarumbaa en välttämättä jaksaisi enää pyörittää ainakaan isommassa määrin.  Perusjauhomatoja kyllä edelleen linnuille pidän jossain laarissa muhimassa, ne menee vielä suht pienellä tilalla ja työllä. 


Myös harlekiinimuori Verna löytyi parisen viikkoa sitten kuolleena häkin pohjalta. Sekin oli sinänsä odotettavissa, kun oli vanhin harlekiineista ja kasvainkin vaivana. Verna kuitenkin oli varsin pirteä loppuun asti eikä erityisemmin ennakkomerkkejä luovuttamisesta näyttänyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti