30 lokakuuta 2018

Sulkasatosaldo

Harlekiinien eristyspakkolepohoito pikkuhäkeissä on tuottanut hyvin tulosta, varmaan jo piakkoin saa taas viimein laskea herrat ja rouvat samoihin tiloihin.

Orinoco on jo ihan viimeistelyä vaille valmis, Hekla aika räjähtäneen näköisessä vaiheessa, mutta ei silläkään nyt enää kauaa pitäisi mennä siistiin höyhenpukuun.

Orinoco
Hekla
Samoin äijäosastolla (niistä jotka ei jo kesällä vaihtaneet höyheniä) Krafla, Verso ja Trollen ovat loppusuoralla. 
Trollen
Verso ja Krafla
Ainoa vielä vanhoissa höyhenissä on Yukon, jolla tosin saattaa olla muutakin ongelmaa. Viimeksi kädessä pidellessä sillä tuntui omituinen kova alue alavatsassa, samanlainen kuin munimaisillaan olevalla naaraalla, mikä tietenkään ei koiraalla voi syynä olla. Pitää tovi seurailla miten se kehittyy.

Lentohäkissä tosiaan kardinaalit on vaihtaneet höyheniä, ja testasin vaikuttaako niillä väriin punaisten kanarioiden värilisäravinteet. Eipä mitenkään dramaattista vaikutusta ole näkynyt, mutta vähän yllättäen keltainenkin kanaria saa väristä sävytystä höyheniinsä ja sekä minipojalla että Ulpukalla on nyt siellä täällä oranssia keltaisen seassa. Ja tietenkään niillä punatekijäisillä kanarioilla ei juuri nyt ole höyheniä vaihdossa eli niillä ei näy juuri mitään muutosta... Pitää ny jatkossa vähän miettiä miten ja milloin sitä väritehostetta tarjoilee jos tarjoilee ja pitäisikö mahdollisesti noita keltaisia siksi aikaa siirtää eri majoitukseen jos haluaa niiden värin pysyvän puhtaana...
Minikanariapoika oli tullessaan vähän sulkasatoinen,
ja sillä on nyt paikoin aika selkeän oransseja höyheniä

Ulpukallakin jonkun verran oranssia, mutta tietenkään Auroralla
joka saisi vahvemmin punastuakin, ei näy mitään :D
Roihulla ehkä vähän vahvempaa väriä paikoin, mutta silläkin pitäisi odottaa
seuraavaan sulkasatoon että vaikutus kunnolla näkyisi
Ja mosaiikithan oli jo valmiiksi vahvan punaisia, miten paljon lie haalistuisi
jos ei värilisää antaisi seuraavassa sulkasadossa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti