05 kesäkuuta 2022

Kesäkesäkesä

Kovin hurjia lämpötiloja ei vielä ole näkynyt, mutta kyllä varovasti voisi jo julistaa jotta kesä on täällä! (Juhannuksen räntäsateita odotellessa...) Kukkasten istutus on vielä vaiheessa, mutta osa on sentään jo purkitettu lopullisille kasvupaikoilleen.

Kuoppasin tarhaan perinteisen orvokkikujan ja kylvin harsuuntuneille seinustoille apilansiementä joka onkin kosteilla keleillä itänyt ihan kivasti. Saa ny nähdä kauanko kestää ennen kuin ne on syöty, revitty ja tallottu tuusannuuskaksi karvakaverien kirmaillessa ja siivekkään hunnilauman päästessä apajille... Tarhan sisustus on muutenkin ollut vähän retuperällä kun viime kesänä en sinne juuri päässyt hoipertelemaan, kevään mittaan olen nyt koittanut saada kasvustoja taas ojennukseen ja raivannut lahonneita orsia. Kissoille vois ehkä jossain välissä laittaa vähän enemmän kiipeilytasoja.

Kelit on olleet aika ailahtelevaisia enkä ole ehtinyt/jaksanut/viitsinyt laittaa tarhaan uusia orsipuita niin vielä ei ole tirpat päässeet pihalle. Tänään kaadatin Talonmiehellä tontinreunalta pari vaahteranvesaa ja nyt on orsitus taas ainakin alustavasti kunnossa, ja ensi viikoksi taitaa olla kohtuullisen lämmintäkin luvassa niin voisi viimein siipikarjan kanssakin aloitella ulkoilukautta. 

Harrikoista aika moni taas sulkasatoilee vähemmän edustavassa siilitukkavaiheessa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti