15 lokakuuta 2011

Lentohäkin luomisprosessi

Nyt se on siis viimeinkin ihan VALMISvalmis, sisustettu ja asukitkin sisällä!

Tästä siis lähdettiin heinäkuun alussa, lintuhuoneessa repaleiset tapetit, vanhan häkin raato ja läjä epämääräistä roinaa:
Heinä-elokuussa vanahat tapetit pois (oli muuten hikinen urakka, jotain vinyylitapettia joka lähti vasta höyrykoneella muuten kuin sentin paloina ja sittenkin kahdessa kerroksessa...), uusi aurinkoisen keltainen maali seinään ja tulevalle häkkiseinälle bambufototapetti tunnelmaa luomaan:

Syyskuu kuluikin sitten ensin sahaillen puutavaraa oikeaan mittaan, lakaten palasia ja ruuvaillen niitä kiinni toisiinsa häkinosiksi edes etäisesti tunnistettavaan muotoon. Oma vallan kiintoisa projektinsa oli hakea takaseinänä toimiva 2x3 metrin pleksilevy ja survoa se rellun takakonttiin kuljetuksen ajaksi...



Sitten kun seinäpalat oli viimein kasassa olikin aika reunoittaa pohjalaatikko ja alkaa yhdistellä palasia toisiinsa (missä vaiheessa tulikin se aiemmin kuvattu kattopalan korjausepisodi...)

Sitten vaan hieman lähipusikon harvennusta ja parin päivän pähkäily miten risut ja kipot saa parhaaseen esteettis-käytännölliseen asemaan häkin sisään. Vielä puhtaat pellavat pohjalle ja häkki on asukkaita vaille valmis!
 

Tirriäiset oli jo sen verran kotiutuneet olohuoneeseen että meinasi olla työn ja tuskan takana paimennella viimeisetkin lintuhuoneeseen, osan otin pikkuhäkistä haavilla niin sai samalla tehtyä nokkakynsihuollon sitä kaipaaville. Näyttäisi vaan olevan häkissä muutama kuutio turhaa tilaa kun kaikki pakkautuu siihen samalle neliödesimetrille...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti