04 lokakuuta 2012

Lisää siirtymisiä

Paikka: Solsikke
Ratsu: Fixi
Opettaja: Liisa
Aihe: koulua



Alkuhölkkien jälkeen ravi-käyntisiirtymisiä ympyrällä, sitten ravivoltti, laukannosto, takaisin raviin ja sama uudelleen, lopussa vähän koko uran laukkailua.

Tunti alkoi varsin loisteliaasti kun päätin reteästi loikata selkään ilman vastapainoa. Ja sit tietysti satulavyö oli sen kriittisen yhden reiän liian löysällä ja satula kierähti kyljelle puolivälissä ponnistusta. Siinä sitten keikuin erittäin epätasapainossa selässä ja ponikin hermostui ja pyöri paikallaan. Lisäksi edellinen ratsastaja oli ollut joku pygmi niin että oikea jalustin jäi vinossa satulassa niin ylös etten saanut sitä jalkaan polkaistakseni satulan suoraan. Fiksu ihminen olis tietysti tullut samantien takaisin alas ja korjannut tilanteen maasta käsin. Mä päätin sitten heivauttaa satulaan vaan omalla painollani etukaaresta nykäisten suoraan. No suoristuihan se, mut samalla mä tietysti valahdin toiselle kyljelle ja vähemmän hallitusti kerien tantereeseen. Ratsun rauhoittelu, varmistus että penkki on siististi paikoillaan, vyön kiristys ja uusi yritys hiukan paremmalla menestyksellä... Liisa ei kommentoinut mitään, liekö edes huomasi koko episodia...
Käynnissä ponia saa edelleen potkia koko ajan eteen, ravi ja ravi-käyntisiirtymät paikoin sujui jopa ihan kohtuullisesti. Laukka nousi suht OK, (vasen paremmin) mut ylläpito ja rytmi vähän niin ja näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti