27 lokakuuta 2012

Talvi yllätti puutarhurin

Lupashan ne lunta juu, mut jotenkin kuvittelin että se on semmoinen "normaali" ensilumi joka tulee ja samantien menee, eikä het kättelyssä lykkää kymmentä miinusastetta näin lokakuussa. Eli nakkasin niille verenpisaroille vaan harson päälle jotta kyl kai ne ny vielä pari pikkuisen kylmempää yötä kestää niin kaivan ne laatikoista ruukkuihin ja varastoon sit joku viikonloppu kun sade suvaitsee lakata. Lakkashan se, ja pisarat ovat nyt sitten rapean rapsakkaasti umpijäässä. Ei taida enää kaivelu kannattaa.
 
Kukkasipulitkin on odotelleet jo kuukauden kuivempaa keliä ja  istutusta, mä pikkuisen taas innostuin kaupassa...
Joskus keskellä yötä muistin että nekin on tuossa ulkona lipan alla odottelemassa, on nekin nyt sitten  aika perusteellisesti kylmäkäsitelty, jospa eivät olis ihan kauheasti kärsineet... Tuohon pionipenkkiin ne nyt sitten viimein tänään kuoppasin. Zilgastakin jäi rypäleet keräämättä kun vetkuttelin "antaa nyt ihan pikkusen aikaa vielä olla niin ovat ainakin kypsiä"... No ne sentään näyttää mustarastaalle maistuvan  vähän pakkasvaurioisinakin.

Avasin tinttibaarinkin kun kylmä tuli, heti saapui vakioasiakkaat paikalle. Uusi kauralauta pitäis vielä jostain kehittää kun entinen oli jo viime talven nitojan ja liiman avulla kasassa.


Tarttiskohan nuo kultakalatkin kohta pelastaa sisätiloihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti