12 elokuuta 2015

Asemasotaa ja kuivikepohdintaa

Työt on taas alkaneet, toimistolla uusien työtilojen remontti vielä vähän vaiheessa. Siis hyvä syy pitää paljon etäpäiviä, jolloin tulee runsaasti aikaa vietettyä läppärin seurassa olohuoneen sohvalla, mistä voi kätevästi samalla ikkunan läpi tarkkailla tilannetta lintulassa. 

Laittelin siis pihahäkin seinille vähän vaahteranoksia näkösuojaksi, ja eilisaamuna pienen erätauon jälkeen paimensin tirpat taas pihalle. Vaan eihän siinä mennyt kuin pari tuntia kun pölähti taas. Tosin taisi haukka itsekin ottaa törmäyksessä vähän osumaa kun putosi maahan hetkeksi istumaan. Kävin sen siitä hätistelemässä matkoihinsa, ja sen jälkeen sitä ei olekaan vielä näkynyt, oisko viimein luovuttanut vai vaan vetämässä henkeä... Pulut tosin oli vielä parin tunnin päästäkin aika jäykkinä ja molemmilla nokat verillä, joten otin ne loppupäiväksi sisään toipumaan shokista. Tänäänkin ne ja harrikat on saaneet viettää sisällä kaiken varalta naarmujen parantelupäivää, ja haukansyötteinä on toimineet vain seeprat ja kanariat jotka ei ihan niin pahasti törmäile säikkyessään.

Pieniä taisteluvaurioita naamoissa...:
 
 Nyt vaan kädet kyynärpäitä myöten ristiin jotta haukka pysyisikin poissa tai ainakin harventaisi yrityksiään niin että nuo hysteerisemmätkin otukset viitsisi pihalle laittaa muuten kuin kerran viikossa (tosin tuskin tässä kovin pitkään ulkoilukelejäkään ainakaan täysiksi päiviksi enää riittää kun alkaa jo syysviileät painaa päälle...)

 Sisähäkin uusi sisutus on nyt tällä kertaa tämän näköinen:
Vähän askeettinen tuosta nyt tuli kun tuli orret asetelmoitu lähinnä siivouksen käytännöllisyytä silmälläpitäen ja on vähän hassun näköistä kun koko kööri istuu lähinnä rivissä tuolla  ylimmällä vaakaorrella. Toisaalta siitä on helppo tarkistaa pääluku lennätysten jälkeen... : D Ja saahan noita taas muuteltua jos alkaakin talven mittaan kovin tympäisemään.

Kuivituksen osalta taas vähän uusia aineksia testailussa. Takana vielä vanhaa hamppua jota on vielä puolisen paalia kulutettavana. Vaikka hamppu ja pellava hevospaaleissa ovatkin aika ylivoimaisia hinta-laatusuhteeltaan ison häkin kuivituksessa ja mukavaa kuoputeltavaa tirpoille, niin niissä kuitenkin laatu heittelee turhan paljon, ja pari viimeistä säkkiä molemmista ovat olleet luokattoman pölyäviä, ei laisinkaan hyvä sen paremmin asukkaiden kuin siivoushenkilöstön keuhkoille. Nyt sitten pohjalla lisäksi leppä- ja pyökkihaketta ja pari pussinpohjaa haapaa eli Mörtti Röpöä. Ne ovat kyllä pölyn suhteen loistavia, mutta (korkeahkon hinnan lisäksi)  vähän turhan karkeita ja teräviä pienen linnun varpaille. Aika optimaalista olisi tuo pienikokoisempi ja siten pehmeämmän tuntuinen Mini-Mörtti, jos sitä saisi jostain muutenkin kuin kerran vuoteen messuilta kalliissa pikkupussukoissa... Lisäksi hiukan vierastan tuoreen Mörtin aika vahvaa tuoksua. Jos tuota leppää tai pyökkiä saisi jostain kohtuullisin ponnistuksin vähän pienirakeisempana ja yhtä pölyttömänä niin riemuissani olisin... Murskattua olkipellettiäkin mietin testailuun, vaan ei ole vielä sitä vastaan tullut, ja vähän epäilyttää sen pölypitoisuus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti