30 elokuuta 2015

Vallilaa varpusille

Tänään sain viimein loppuun lintuhuoneen vuosiraivauksen. Häkithän kuurasin talvikuntoon jo pari viikkoa sitten, mutta muuten huone on ollut vielä iloisen kaaoksen vallassa odottelemassa inspiraatiota.

Ovessa uusi kesälomareissulta hommattu harrikkajuliste (pitäis vielä keksiä miten estää tipuja istuskelemasta oven päällä niin ettei kaikki ole guanon peitossa, vedettiin siihen nyt ideoita odotellessa karttamuovi pintaan suojaksi..)

Yleiskuva pikkuhäkin laidasta huonetta, raijasin ikkunan edestä pois työpöydän ja tuolin, ei ne siihen kertakaikkiaan kunnolla mahtuneet niin eipä niitä käytettyäkään ole tullut ja olivat vaan tiellä lipastoa aukoessa.  

Pikkuhäkin päällystän oleskelutiloja uusittu, laitettu uusia kasveja odottamaan hidasta kidutuskuolemaa ja häkin päälle nakattu muovi niin pysyy sotkut hiukan paremmin hallinnassa.

Suurin hidaste projektille on ollut varahäkin tausta. Siinähän oli aiemmin seinänsuojana ihan vaan joku tylsän keltainen jämäkankaan pala, mutta tuumasin että siihenkin olis kiva saada jotain edes vähän metsäisempää, vaan mitä. Hoksasin sitten muutaman hedelmättömän shoppailureissun jälkeen, jotta suihkuverhokangas olisi kätevää pitää puhtaana, ja ovat yleensä valmiiksi sen verran leveitä ettei tarvii enää mitään leikkaa-liimaa-askartele -toimia tuohon 160cm leveyteen. Vaan semmoiset silmää mielyttävät luontokuosit on suihkuverhoissa aika kortilla, ainakin halvemmissa perusmalleissa. Mietin aikani viitsinkö kovin paljoa investoida, kun tirpoille nyt on kuitenkin ihan yksi ja sama vaikka vetäisi sinne mustan jätesäkin. Noh, disaintipuja nyt sitten ovat, kun taakse lopulta valikoitui Vallilan luontopolkukuosi. Jos ny ei ihan helmiä sioille, niin ainakin Vallilaa varpusille (seuraavaksi sitten ne Aaltomaljat ruokakupeiksi)...

Pikkuhäkin alahyllyn hallitsemattomasti tursuilleet rojukasat on nyt siististi laatikoitu, saa vaan nähdä kauanko siisteys säilyy mun äärimmäisen epäkodinhoidollisella luonteellani...


Possuilmapallolamppu alkoi jo hajoilla osiin höyhenikkäiden askartelijoiden jäljiltä, joten tirppojen yörauhaa vartioimaan saapuivat Ikean söpöt spökenit (ensimmäiset nightfrightit jo tuli heti tuossa öiden alkaessa vähän pimetä joten ilmankaan yölamppua en viitsi pitää).
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti