09 elokuuta 2015

Varjoja paratiisissa

Ei nyt taas ihan suju kuin suomenruotsalaisessa lifestyleohjelmassa tämä tirpanulkoilutus. Varpushaukka on bongannut herkullisen näköisen buffettarjoilun, ja hyökkäilee häkkiä päin säikytellen tirppapolot henkihieveriin. Ainakin neljä kertaa sen olen nähnyt itse teossa ja hätistelin jossain vaiheessa sen pois pari kertaa tunnin sisään, kuinka tiuhaan lie vieraillut kun ei olla oltu paikalla.

Eihän se noihin käsiksi pääse, ja seeprat ja kanarialaiset osaa panikoida kohtuullisen hallitusti, mutta harrikat ja pulut menevät ihan hysteeriksi ja törmäilevät päin seiniä, ja pulut menee pitkäksi aikaa ihan shokkiin. Toistaiseksi on sentään selvitty vaan pienillä naamaruhjeilla ja henkisillä vaurioilla, mutta noin rajuissa tömäilyissä on hyvin mahdollista että joltain lähtee henki. Ja toki tuo tekee koko porukan vähän levottomaksi ja säikyksi silloinkin kun haukka on muualla.

Noh, sain lentohäkin siivottua ja sisutettua taas uusiksi kun olivat pari vuorokautta putkeen pihalla, ja otin ne nyt sitten toviksi sisälle rauhoittumaan. Josko haukka vaikka suostuisi siirtymään muualle metsästelemään, upea otushan tuo on kun vaan jättäisi aviaarion rauhaan. Luulisi senkin nyt jossain vaiheessa uskovan että noihin paistikkaisiin ei käsiksi pääse vaikka siinä tarjolla ovatkin. Tai sitten pitää ruveta hommamaan jotain huuhkajapatsaita tai peitellä häkkiä osin, että saisi nyt edes nämä viimeiset lämpimät kesäpäivän vielä hyödynnettyä ilman kovin pahoja traumoja.

Sitkeä sissi Benkin joutui tapaturman uhriksi. Sehän on ollut jo pitkään aika puolikuntoinen ja hiipumaan päin, niin että aina aamuisin pitää varovasti kurkata onko se edes hengissä enää. En sitä sitten tuonne muiden sekaan ole pihalle laittanut, mutta nostin eilisiltana verkkopohjaisessa pikkuhäkissä pihalle vähän aurinkoa ottamaan. En sitten tiedä onko jokin elikko käynyt raapimassa sitä sillä tovilla kun en itse ollut pihalla, vai joku terävä piikki törröttänyt nurmikosta, mutta yhtäkkiä vaan totesin että se oli saanut haavan silmäkulmaansa ja makasi häkin pohjalla puoli päätä veren peitossa (ensin katsoin ettei sillä ole päätä ollenkaan, tai ainakaan toista silmää, mutta putsailu paljasti onneksi vaurion lievemmäksi kuin alkuun näytti).

Pienillä vaan pienikin verenhukka ja shokki voi äkkiä koitua kohtalokkaaksi, etenkin kun on jo valmiiksi vähän vaivainen otus, mutta toistaiseksi se on kyllä ihan sinnikkäästi hengissä ja puree tarmokkaasti hoitavaa kättä. Pitää nyt seurailla tovi sairashäkissä tilannetta.              

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti