28 tammikuuta 2016

Malawaarioprojekti: hiekkahärdelli

Viimeisestä piikkisilmästä ei näkynyt mitään elonmerkkejä päiviin, joten julistin sen menetetyksi tapaukseksi. Siispä pikkuhiljaa aloittamaan altaan sisustus malawityyliseksi. Vanhassa hiekass oli aika paljon karkeaa ainesta seassa, ja halusin tuohon nyt ihan hienoa hiekkaa joten joku ilta meni sitten sen seulomiseen ja huuhteluun käytössä kertyneestä ryönästä. Hiekkaa toki sitten tarvittiin lisää hylätyn aineksen tilalle, ja lisäksi halusin taittaa tuota mustaa hiekkaa harmaampaan suuntan sekoittamalla siihen valeampaa sekaan. Parin kaupan koluamisen jälkeen ei just haetunlaista tullut vastaan, mutta yksi laatu näytti pussin läpi sen verran vaaleanharmanruskealta että sai kelvata. Paitsi että kotona kun pussin aukaisi niin hiekka olikin huomattavasti punaisempaa kuin oletin. Ja huuhdeltuani testikourallisen, se altaan pohjalla näytti lähinnä vaaleanpunaiselta. Ei hyi, ei tuo nyt kelpaa alkuunkaan kun nimenomaan halusin mahdollisimman neutraalin harmaata sävyä. Ei muuta kuin uudelle kauppakierrokselle ja pitää yrittää jossain välissä keksiä jotain muuta käyttöä tuolle punaiselle hiekalle, vaikka lintujen pihahäkin pohjalla...

Muutama kauppa lisää ja viimein oli koossa ainekset siihen harmaaseen hiekkapohjaan. Huuhtelusulkeisten jälkeen taas altaasta vesi sen verran vähiin että sai aseteltua kivet ja luolat paikoilleen trigonin takanurkkaankin ilman snorkkelia, tai paidan kastumista... Tarvikekavalkadi vaan on kaukana tyylikkäästä, kun tosiaan keskitalvella kivien etsiskely on vähän haastavaa, enkä nyt tähän hätään halunnut mitään kiuaskiviäkään ruveta ostelemaan. Valikoimassa siis pitkin nurkkia löytyneitä sekalaisia vanhoja akvaariokiviä, kukkaruukunpuolikkaita ja pari tekokiveä (jotka vahingossakaan ei ole edes samaa sarjaa)

Olen äärimmäisen taitava kuluttamaan tuntikausia siihen että akvaarion tai terraarion sisusteet saa paitsi edes etäisen tukeviksi ja elikoille toimiviksi kasaumiksi, niin myös ainakin jotenkuten omaa silmää miellyttäviksi. Ensimmäisen session jälkeen tulos oli lopulta tämä:

Eheimi taustalla jäi sen verran ikävästi törröttämään että piti pitää vielä toinen kivenpyörittelytuokio. Ei sitä noilla aineksilla kunnolla piiloon saa mitenkään, eikä tuolla vieläkään aquascaping-kisoja voiteta, mut saa nyt luvan ainakin alkajaisiksi kelvata... (Harmaat letkut ylälaidassa on kyllä vielä tarkoitus vetää huomaamattomammin, mutta odottelevat suunnitteluasteella olevan valutussuodattimen toteutumista..)


Ja sokerina pohjalla, kun ensimmäisen pyörittelyn jälkeen olin täyttänyt altaan taas ja istuskelin sohvalla ihan muissa puuhissa, näkyi äkkiä silmänurkassa jotain liikettä. Jostain se pahuksen piikkisilmä olikin aineellistunut ja sinkoili paniikissa pitkin etulasia, mistä sen sai jopa haaviin ja toimitettua kavereidensa seuraan... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti