05 helmikuuta 2016

Piilosilla

Lintumetsän linnuilla on kirjoittamattomana sääntönä se, että valojen sammuessa illalla kaikki ovat kiltisti häkissä tai vähintään lintuhuoneessa. Nyt nuo penteleen ruotsalaiset on ruvenneet kapinoimaan ja alkaneet leikkiä piilosta.
Alkoi keskiviikkoiltana kun hyviä öitä toivotellessa olikin parvessa kahden linnun vajaus. Pikainen yleisten oleskelupaikkojen tarkistus ei tuottanut tulosta, eikä vielä vähän tarkempikaan huushollin kiertäminen. Eikä vielä kolmaskaan syynäys. En minä nyt mitenkään kahta lintua kerralla ole voinut karkuuttaa niin ettei sitä olisi ollenkaan huomannut. Eikä ketään ollut jumissa pattereiden takana tms henkeä uhkaavassa paikassa, joten todennäköisesti pariskunta on vaan jonkun hyvän ja mieluisan kolon itselleen löytänyt, niitä kun on pienen peipon kokoisena tässä talossa aika runsaasti. Huolestun sitten vasta aamulla jos eivät ala ilmaantua.

Sieltähän ne päivän valjettua työhuoneen kirjahyllystä ilmaantuivat. Ja sitäkin hyllyä olin kyllä jo illalla kopistellut turhaan muutamaan kertaan. Ja eikö sitten eilisiltana sama juttu, ei kyseistä pariskunta taaskaan näkynyt mailla eikä halmeilla. Vahingosta viisastunena kirjahyllyä syynäämään, mutta ei ne siellä samassa paikassa tietenkään enää olleet. Laajennettu haku paljasti yhden kolosen johon on kanniskeltu roskia selvästikin pesä mielessä, mutta ei lintuja siinäkään. Muun huushollin tutkintakin jäi taas tuloksettomaksi, eli saivat jälleen yöpyä ulkona.

Aamulla jostain taas ilmestyi iloinen tirppa lentelemään ympäriinsä, ja sen kommunikointi vielä torkkuvan vaimon kera johdatti tämänkertaiselle sylttytehtaalle. Nyt lymypaikkana oli eteisen limoviikuna, enhän minä siitäkään edellisiltana kävellyt ohi kuin ehkä parikymmentä kertaa ja kurkin noin kymmenen sentin päässä ikkunalautoja ja kaapintaustoja... Saas ny nähdä saako nuo tänä iltana kotiinsa ongelmitta vai tuleeko kuurupiilokisassa jo 3-0 tappio... 
Etsi kuvasta lintu...
Vain yksi pieni lehti muiden joukossa...
Jälkikasvu sentään alkaa oppia jo ihan kivasti talon tavoille. Punainen on varmaankin rupeamassa isona pojaksi, päätellen sen satunnaisesti pitämästä epämääräisestä ölinästä jonka vissiin pitäisi olla laulua.
Vielä aavistus suupielen nystyjä jäljellä ja yksi vaaleansininen höyhen kaulurissa...
Oranssilla ja keltaisella on molemmilla jo jokunen musta höyhen päässään siellä täällä, ja ovat pysyneet hiljaa, niistä saattaisi olla tyttöjä tulossa. Oranssista on lisäksi tulossa valkorintainen, se on ollut koko ajan hiukan harmaamman värinen vatsasta kuin sisaruksensa, ja nyt siihen on selvästi tullut muutama valkoinen höyhenkin. Liekö varhaiskypsä puvunvaihtaja vai onko rymynnyt jossain niin että on mennyt vatsahöyheniä vaihtoon. Saa ny nähdä mitä muita yltyksiä väreissä tulee, ainakin tuo valkovatsageeni on ollut vanhemmilla piilevänä... Sininen ois kiva ylläri, mutta hyvin epätodennäköinen kun selät on kuitenkin kaikilla kolmella aika samaa vihreää.

1 kommentti:

  1. Aikamoisia veijareita nuo ruotsalaiset. :D ja voi kuinka kauniita lintuja noista tipuista tulossa! :)

    VastaaPoista