23 kesäkuuta 2016

Maratonrataa ja maastomörköjä

Aika: Maanantai
Paikka: Solsikke
Ratsu: Udna
Opettaja: Liisa
Aihe: Esteitä


Kesähyppelöissä maanantaina vuorossa taas rataa kentällä. Tällä ketaa vedettiinkin lopussa pari kertaa oikein maratonrata. Tai ainakin se siltä tuntui, esteitä tais olla yhdeksän mutta kenttä kierrettiin varmaan kolmeen kertaan niitä pomppiessa. Udna vallan pätevä poni tällä kertaa, ratsastaja vaan yhdellä kiekalla unohti radan jo ensimmäisen esteen jälkeen ja piti sitten tehdä vielä ylimääräinen kunniakierros ja aloittaa alusta.


Aika: Torstai
Paikka: Solsikke
Ratsu: Udna
Opettaja: Liisa
Aihe: Maastoesteitä


Torstaina käytiin vaihtelun vuoksi taas metsässä hyppelemässä. Otettiin pari (ainakin ratsastajille) uuttakin viritystä. 


Talliin tullessa Udna kuorsasi karsinassa ihan umpiunessa niin että ihan säälitti sitä herätellä hommiiin. Oli sitten vissiin hyvin levännyt kun metsässä oli varsin pörhäkkäällä päällä ja otti pariin kertaan semmoisen megaloikan esteiden yli että meinas tädillä olla tekemistä tasapainon kanssa (etenkin kun poni innoissaan veti vielä pään alas esteen jälkeen, onneksi takalisto pysyi vaakatasossa tai ois ollu täti tantereessa). Radallahan Udna ei kiellä käytännössä ikinä, niin tuli yksi esteen väistö aika yllätyksenä, muutenkin vähän kummasti kiemurteli pariin kertaan lähestymisissä niin että sai aika tarkkana olla ohjauksen kanssa. 

Lisäksi yhdellä lähestymisellä just kun onnittelin itseäni että poni hölkötteli kohtuullisen rauhaisasti ennen laukannostoa esteelle, rapisteli puskissa joku poninsyöjäpeto ja Udna singahti silmät pyörien vähän vähemmän rauhallisiin loikahteluihin. Ja sitten kun tilanne oli taas hallinnassa ja laukattiin estettä kohti, raapi kypärä matalalla olevaan männynoksaan ja poni oli taas vakuuttunut että vähintään hirviä hirviö oli tulossa ja hyppy oli taas aika komea...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti