23 kesäkuuta 2016

Pihapuuhailua

Muutaman monsuunipäivän jälkeen oli taas vähän kesäisempää ja siivekkäät sai passituksen pihalle. Vaikka osaa joutuu aina vähän patistamaan ulkoilman suuntaan, tuntuvat ne siellä viihtyvän mainiosti. Kevään mittaan on häkin eteiseen viritelty kennolevyjä ja tirppojen katosseinälle lasiruutuja antamaan lisäsuojaa sateelta ja tuulelta.


Avoimella osiolla viimeinkin sinne syydetyt apilansiemenet alkaa vihertää kosteutta saatuaan. Jotain rairuohoakin sinne aiemmin nakkelin, mutta eipä ne siinä kuivakkaammalla kaudella juuri ehtineet nenää näyttää ennen kuin joku aina nyppi ne parempiin suihin. Tarkoituksella pohjalle kasvamaan jätetyt voikukatkin on aika raadeltuja ja tekevät kuolemaa (ilmainen vinkki voikukkaongelmien parissa painiville, peippoparvi kehiin vaan...)

Orvokit ja timjamintaimet (joita ihan luvalla saisi syödä) saavat olla aika rauhassa, pari kesäkukkapurkkiakin toistaiseksi hengissä, vaikka paratiisit jo vähän näkyy lobelioita katselevan sillä silmällä.


Häkissä riittää pienille kivaa puuhaa, eestaas lentelyn ja kylpylässäkäyntien lisäksi voi ottaa aurinkoa, nyppiä kasveja, etsiskellä pohjalta potentiaalisia pesätarvikkeita ja tietysti tutkia mitä herkkuja emäntä on sattunut tuomaan tarjolle.
 
Puluilla vaan on taipumus sulaa auringossa, ja häkin pohjalla lojuskelevat "raadot" meinaa välillä aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä linnunpitäjälle... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti