01 heinäkuuta 2023

Suvipuuhia

Ohoh, taas vaihtui kuukin. Ja loma alkoi!  Jos siis taas vähän raivaisi kertynyttä kuvamateriaalia...

Alkukuusta tuli taas jälleen hämmeneltyä lupiiniliemiä lankojen kera. Tumma ja vaalea turkoosi on lupiininkukilla värjätty, ja lehdistä ja varsista tuli varsin raikasta neonvihreää :D


Käytiin myös tarpomassa luontopolkua, jonka varrella pitäisi kasvaa vähän erikoisempia kultakuusia. Siellä on käyty joskus aiemminkin vaan ei ollut moista vielä sattunut silmään. Nytkin piti katsella pitkään kyltin kohdalla ennen kuin sattui silmään yksi vaivainen rääpäle. Noh, kyllä siinä vähän on keltaisemmat vuosikasvaimet normaalikuuseen verraten.





Porkkalassakin tuli visiteerattua pitkästä aikaa, lämmintä, aurinkoa ja merimaisemaa, komea rantakäärmekin poseerasi rannalla. 


Aurinkoa ja lämmintä kesäkuussa piisasikin jo melkein riesaksi asti, sadepilvet on kiertäneet tontin kaukaa niin että tippa tai kaksi on pari kertaa tullut, ja piha on rutikuiva. Selkä on kovilla kun koittaa rahdata kastelukannuja niin että kukat ja kasvimaaistukkaat hengissä pysyisi.

Portinpielessä majailevassa betonikukkaruukussa on jo pitkään pesinyt muurahaisia, jotka puree kipeästi aina kun siinä koittaa kukkia hoidella. Toukokuun lopulla tilasin pari aurinkokennolla toimivaa muurahaiskarkotinta, jonka ääni ja tärinä pitäisi karkottaa muurahaiset. Aika humpuukilta kuulosti, vaan tuumasin ihan piruuttani testata onko sillä mitään vaikutusta. Alkuun muutaman viikon näytti siltä että skeptinen minäni oli oikeassa ja muurahaiset vaan iloisesti juoksenteli laitteen päällä, tökkäsin sitten toisenkin toiselle laidalle ruukkua, josko tehostaisi vaikutusta. Yllättäen muurahaiset alkoikin  lopulta pikkuhiljaa vähentyä ja hidastua, ja tällä hetkellä niitä ei juurikaan enää ruukussa näy, liekö sitten laitteen vai säiden ansiota, mutta taitaa tuo sittenkin ainakin jotenkin toimiakin...
Pitänee siirtää nuo jossain vaiheessa kakkostestiin etuoven tienoolle, siinä on muurahaiskolonna myös mellastanut vuosia ja kaivaa hiekat pois kiveyksen alta.
Ensimmäinen karkotin juuri ruukkuun tökättynä toukokuun lopulla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti