21 huhtikuuta 2016

Koipikuulumiset

Lauantai: lihamyllyn läpi käynyt ja
turvonnut jalka
Roihu on alkujärkytyksestä toivuttuaan ollut yleiskunnoltaan kiitettävän pirteä potilas ja tarmokkaasti koittaa pakoilla kiinniottoa toimenpiteitä varten. 

Koiven osalta ehkä alkaisin olla pikkuhiljaa varovaisen toiveikas. Koko alkuviikon se on ollut edelleen hyvin ikävän näköinen ja olen pari-kolme kertaa päivässä lutrannut siihen BBBtä (Betadine, Bepanthen ja Basibact) erilaisina yhdistelminä.

Lisäksi olen liottanut vähän asperiinia/disperiiniä veteen (ihan eläinlääkäriltä joskus saatu vinkki kun kyselin onko mitään linnuille sopivia kipulääkkeitä olemassa) ja antanut sitä hunajatipalla maustettuna ruiskulla suuhun, lisukkeena päivittäin myös annos antibioottia (tämä tosin härskisti kotipuoskariversiona kun viikonloppuna piti jotain äkkiä kehittää ja kaapissa oli omia matkailuja varten varalta hommattuja tabuja "tappaa talossa ja puutarhassa"-mallia, joille googlen avustuksella löytyikin broilereilla käytetty annostus per kilo, josta sai sitten tovin matemaattisella tuokiolla pikkutirpalle sopivan laimennoksen laskettua... * please do not try this at home *).
Tiistai: Ei edellleenkään kovin kaunis
näky, ja roikkuu käyttämättömänä

Keskiviikko: Jalkaa jo välillä
nostellaan orren päälle ja hitusen
kevyttä varpaisiin nojailua

Roihu on oleskellut hyvin paljon häkin pohjalla haluttomana käyttää kipeää jalkaa millään tavoin, ja olen sen suhteen häilynyt eestaas välillä "oisko tuo nyt vaan mustelmilla ja ruvella ja ehkä tänään pikkuisen paremman näköinen" ja "kuoliossa se on, pitää tilata aika amputaatiolle" (ei kannattais ehkä arvioda jalan tilaa siinä vaiheessa kun sitä on just värjännyt ruskeanmustaksi jodiliuoksella...). Mut nyt parina päivänä tipu on alkanut viettää jo enemmän aikaa taas orsillakin ja jopa hiukkasen ottaa tukea vaurioituneella jalallakin, kun tähän asti on vaan roikuttanut sitä velttona takanaan. Ehkä siitä sittenkin vielä jalka tulee...
Torstai: Jalka ajoittain jo ihan kunnolla orrella ja ultrakevyesti painoa päällä   : )
Väri ihan kohtuullisen hyvä jo ehjemmissä kohdin ja turvotuskin laskussa.
Ainakin varpaissakin asti veri kiertää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti