04 joulukuuta 2017

Luukku 4: Jäännöserät

Jouluna on välillä vaikea varata ruokia sopivasti, niin että ylimääräisiä jämiä ei pyörisi pakastimen nurkissa vielä juhannuksena. Tai kaapeissa kerää pölyä niitä tädin kummin kaimalta saatuja enkelikynttelikköjä tai psykedeelisillä väreillä raidoitettuja pipoja joilla ei oikein mitään tee, mutta joita ei kohteliaisuussyistä poiskaan halua heittää.

Vähän vastaavasti tuolla isolla altaalla on taipumus pikkuhiljaa vuosien varrella muuttua tyylikkäästä muutaman lajin harkitusta kokoonpanosta sekalaisten jämäotusten sillisalaatiksi. Isommista parvista jää usein kala tai pari, jotka jostain syystä jää sinnittelemään jopa vuosia kun muut on jo poistuneet paremmille uimavesille. Tai joku pienempi allasprojekti vaihtuu toiseen ja vanhan kokoonpanon jäänteet (jos vaan samankaltaisessa vedessä viihtyvät) päätyy taas isoon altaaseen "kun onhan siellä tilaa". Kun ei niitä nyt lopettaakaan raaski niin kauan kuin suunnilleen virkkuina pysyvät, eikä yhdelle tai kahdelle metusalemille oikein uusia kotejakaan kovin hyvin löydy.
Oikeastaan aika suuri osa ison altaan lajeista (kuten jo eilen esitellyt monniset. imunuoliaiset  ja piikkisilmät) on tällä hetkellä enemmän tai vähemmän tuollaisia epämääräisiä parin kalan jäämiä, ja nyt olisikin tosiaan projektina pikkuhiljaa vähän uudistaa ilmettä. Mutta vielä ne vanhat jäärätkin seassa saa silti polskutella. Kun onhan siellä tilaa...
Blondilehtikala on tällä hetkellä ainoa jäänne omasta parvestaan,
se kyllä tämänhetkisten suunnitelmien mukaan saa jossain viheessa uusia kavereita
Vanhoja kultapyrstösateenkaarikaloja löytyy vielä kaksi,
nämä ei oikeastaan kauhean hyvin enää muuhun kalastoon istu, mutta olkoon nyt vielä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti