04 huhtikuuta 2021

Kevät tulee ja höyhenet varisee...

Lintuhuoneen puolella on ainakin kanarioilla sulkasatoa käynnissä, päätellen muunmuassa lattiatason höyhenkuorrutteen runsastumisesta... Olen siis kyllästänyt tuoresapuskan Feather Upilla ja lisännyt vielä vähän pesitykseen tarkoitettua Breedmax-protskumömmöä sekaan, höyheniä se varmaan kasvattaa aikuisillakin. Ja sekoittanut veteen vähän karotenoideja että pysyy punatekijäkanarialaisilla värit vahvana. Voimaruokaahan on muutenkin käytännössä aina tarjolla, mutta senkin menekki on nyt kasvanut samoin kuin kalkkikupin sisällön. Kyllä nuo siis jonkun verran tajuavat mitä tarvitsevat milloinkin.

 
Hiisi tankkaa karotenoideja ja Vega kalkkihiekkaa

Thor on kovin komea ja hyvässä höyhenessä 💗

Häkin pohjalla olen nyt viikon verran osalla alaa testannut remonttipaperia purujen sijaan. Onhan se siisti ja pölytön ja halvempaa kuin tuo millamorepuru, mutta nopeammin menee törkyisen näköiseksi. Lisäksi tuo on vähän turhan jäykkää ja sen kanssa saa tosissaan taistella että saa nätisti rullautumatta asettumaan aloilleen, sais olla jotain vähän ohuempaa pakkaus/makulatuuripaperia... 

Ainakin osa pohjasta pitää kuitenkin joka tapauksessa pitää purulla tai muulla irtokuivikkeella niin kauan kuin viiriäiset siinä tepastelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti