24 huhtikuuta 2021

Melkein onnistunut vedenvaihto

Koitin taas ryhdistäytyä noiden viime aikoina pahasti laiminlyötyjen akvaarioiden kanssa ja vaihdoin vettä isoon altaaseen. Tyhjennysletku vaan alkaa olla jo elinkaarensa päässä ja paristakin kohtaa jesarilla tilkitty, nyt näemmä ne paikkauksetkin alkaa vuotaa enemmänkin ja piti haalia pesuvati pahimpien kohtien alle ettei ole muutamaa litraa vettä lattialla.
Noh, siitä suunnilleen kunnialla selvittiin ja sitten viriteltiin täyttöletku paikoilleen, semmoinen kivan notkea ja kevyt "turpoava" letku. Pikaliitin hanaan, suihkupää altaaseen ja hana auki. Paitti että normaalin "shhhhhh" -äänen lisäksi kuuluikin hyvin epäilyttävä "liriliri". Huutelin  talonmiehen nopsemmin liikkuvana katsomaan meneekö vedet ihan sinne minne pitää, ja se niinhän se penteleen pikaliitoskohta letkun ja suihkupään välissä falskasi... 

Epäonninen Eheim
Pienen lattiankuivausoperaation jälkeen tuumasin jotta jätetäänpä sitten se suihkupää kokonaan pois ja letkunpää siltään altaaseen, minkä jälkeen täyttökin sujui niin kuin pitääkin. Paitsi sitten kun allas oli onnellisesti täysi, hana suljettu ja otin letkunpäätä pois tipauttaen samalla taidokkaasti letkun päällä olleen kansilasin altaaseen. Ja tietty samalla ne pari lasin päällä painona ollutta saniaisruukkua. Ja toki myös saman lasin päällä olleen juuri täytetyn ruokinta-automaatin. Siinä vaiheessa kun saniaiset ja automaatti oli ongittu takaisin kuiville ja pohjaa kuorrutti kaunis kalanruokakerros, oli ketutuskäyrä jo sen verran korkealla että en alkanut enää pohjaa imuroimaan ja vettä vaihtamaan uudestaan, syökööt penteleet siitä ny pari päivää.

Veden turvottamien kalanruokaklimppien irroittelun ja kuivattelun jälkeen Eheimi näyttäisi kuin ihmeen kaupalla olevan vielä hengissä, mutta seuraillaan tovi tilannetta ennen kuin sen taas täyttää... (edellinen ei vastaavasta kylvetyksestä oikein enää toipunut, pitäis kait miettiä laitteen sijoitus vähän uudelleen...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti