20 huhtikuuta 2021

Vesielämää, pihahaahuilua ja jälkihehkutusta


Iso allas oli taas aika umpeenkasvanut ja revin sieltä saksien ja poimintapihtien kanssa pois ämpärillisen keihäslehtiä, melalehtiä ja muita ylimääräisiä kasvustoja. Tokmannin euron maksaneet laatupihdit vaan (ihan tosi yllättäen...) hävisi taistelun tiukkaan juurtuneiden melalehtien kanssa ja vääntyivät. Vaihdoin alumiinivartiseen lidukkapihtiin ja johan nousivat. Nyt näkee taas kalojakin ainakin silloin tällöin, tosin valon lisäys on vähän villinnyt leväkasvustoja, mut eiköhän se siitä taas tasaannu jossain vaiheessa. Putsasin yhden ulkosuodattimistakin, oli näemmä edellinen päiväysteippi 08/2019, vois noita ehkä vähän tiuhemminkin huoltaa.


Viikonlopun kaunis sää kirvoitti tekemään lätäkönkin kevätsiivouksen, tai siis talonmies siivosi ja minä ohjeistin. Huuhtelin sentään senkin suodattimen sisukset ja altaan seinämiä vesiletkulla... Sunnuntaina uskaltauduin ensimmäistä kertaa hoiperrellen testaamaan jalkojen ja rollaattorin yhteistoimintaa pihallekin, hengissä selvittiin ja kultikset pääsi varastosta kesälaitumille (pitäis vaan taas käydä muutama lisää hakemassa, uudet tulokkaat ei jostain syystä tunnu aina pysyvän kunnolla hengissä)

Hetki akklimointia lammikkovedellä täytetyn kastelukannun avulla ennen lätäkköön laskua.

Repe pääsi taas uimaan :D

Virallinen valvojakin oli paikalla

Kevään pakollinen näsiäkuva

Viime syksynä katosseinustan penkki raivattiin enimmistä rikkaruohoista ja reuna uusittiin viimeisillä hehku-kivillä, viimeistely vaan jäi siinäkin talonmiehen kontolle selän hajottua. Piirtelin sairaalapedillä puolitokkurassa paperille ohjeita miten peratut kasvustot istututetaan ja kuopataan väleihin sipulit joita olin ehtinyt ostaa läjän. Kyllä sieltä ainakin krookukset jo nätisti puskee.

Isokukkainen raidallinen "Pickwick" on lempikrookukseni.
Tosin aika sieviä nuo pienet vaaleankeltaisetkin on.

Leikattiin (tai siis talonmies ja naapurin porukat leikkasi, minä katselin ikkunasta) ränstynyt orapihlaja-aita alas maaliskuun lopulla ja odotellaan nyt uutta kasvua. Tosin mun puolesta ne piikkihirviöt voisi vallan mainiosti valella jollain napalmin, agent orangen ja roundupin seoksella...

Lumikelloja ja orapihlajantynkiä

Lämpö on saanut pihan muutkin pikkusipulikukat riehaantumaan oikein kunnolla. Etenkin vähän retuperällä olevalla etupihalla niitä on levinnyt pitkin nurmikkoakin ja näyttää varsin hauskalta.

Onpahan jotain einestä heräileville perhosille ja pörriäisille :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti