02 joulukuuta 2022

Joulukalenterointia

Meillä meni ehkä pikkuisen överiksi joulukalenterien kanssa tänä vuonna. Talosta löytyy nimittäin lakritsikalenteri, suklaapatukkakalenteri, teekalenteri (ja hillitön läjä jouluisia ja talvisia irtoteepusseja seurauksena vierailuista sekä Forsmanin myymälässä että Nordqvistin popup-teeshopissa...) ja vielä puurokalenteri. 

Ja olihan meillä vielä myös kissannamijoulukalenteri. Siis oli...

Viime vuonna hommattiin joku lidukan kissakalenteri, jonka kovaa valkosuklaata muistuttavat napit ei kelvanneet kummallekaan katille. Tänä vuonna otettiin sitten tuommoinen lihaisempia nameja sisältävä, vaikka en nyt ihan ihmeitä odottanut siitäkään noitten nirppanokkien kanssa. Eilen ensimmäisen luukun sisältö kuitenkin revittiin käsistä ennen kuin ehdin niitä kunnolla vakuumimuovipussukasta irroitella. No kiva, ainakin kelpaa! Hälytyskellojen ehkä olisi pitänyt soida siinä vaiheessa kun eilen kaupasta tultua olkkarin pöydällä majailevasta kalenterista oli mystisesti auennut toinenkin luukku, muovipussia kuitenkaan eivät saaneet auki ja namipussukka löytyi lattialta ja palautettiin kalenteriin... Aamulla kakkosluukku saatiin ihan normaalisti auki, vaikkakin sen namipussi oli valunut lokerostaan jonnekin kalenterin pohjalle ja sen joutui ravistelemaan esille. Mutta hyvin kelpasi taaskin.

Kalenteri olisi ehkä kannattanut nostaa johonkin kissanpitävään paikkaan viimeistään siinä vaiheessa kun aamupäivällä Riitu vaivihkaa rapsutteli sitä käpälällä jotta "täälläkös niitä nameja oli...".  

Kalenterinmetsästäjä tarkkailee saalista...

Puoliltapäivin tuli tunnit täyteen joten lopetin työt ja lähdin käymään marrasputkikävelyllä (joo, se jatkuu vielä tämän viikon vaikka marraskuu meni jo...). Palattua talonmies kertoi jotta oli ihmetellyt pitkään kuuluvaa rapinaa ja sitten löytänyt kalenteriparan raadeltuna lattialta. Noh, vielä ne namipussit on tallessa, mutta epämääräisessä läjässä laatikon pohjalla, ei paljoa enää tartte luukkuja aukoilla...

- Siis mitä? Ihan hyvin voitais avata kaikki samana päivänä! Kärsivällisyys? Onks se jotain syötävää?

Noh, nythän nuo ois joka paikassa jo tarjouksessa jos jaksaa uuden hakea...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti