09 syyskuuta 2016

Kramppeja ja nyrjähdyksiä

Aika: Maanantai
Paikka: Solsikke
Ratsu: Nasu
Opettaja: Liisa
Aihe: Kouluesteitä


Vaihtelun vuoksi Nasun kyydissä. Himpan tosin alkuun epäilytti kun olin ihan virittynyt kouluveivaustuntiin, ja sitten kentällä olikin esteitä. Enhän mä tuolla Nasulla ole ikinä hypännyt ja ylipäätään selässä ollut suunnilleen yhden käden sormilla laskettavan määrän. Noh, loppujen lopuksi tunti olikin hauska sekoitus sileätehtäviä pikkuesteiden välissä, tyyliin hyppy ravilähestymisellä ja laukannosto esteellä, esteen jälkeen ravin kautta käyntivoltille ja laukannosto, laukkavoltti ja sen jälkeen ravissa kakkosesteelle jne. Mentiin lopussa ihan normaalisti matala radanpätkäkin, eikä se nyt ihan toivottomasti mennyt, vaikka taas pieni kulttuurishokki tuon Nasuttimen jymistelylaukka on Udnan jälkeen... :D 

Tunnista siis selvittiiin kuin selvittiinkin ihan ongelmitta, mutta tunnin jälkeen just kun oltiin tuupattu tammat laitumelle, astuin puoliksi jonkun puunpalan päälle ja nilkka nuljahti kivasti alta pois. (Voiko tuon nyt laskea ratsastusonnettomuudeksi?). Noh, onneksi on valmiiksi löysät nilkat, niin alkuvihlonnan asetuttua totesin jotta on tuo vielä käyttökelpoinen kunhan varovasti astelee eikä vääntele niveltä liikaa, vähän linimenttiä perään ja tukiside muutaman päivän niin eiköhän tuo loppuviikkoon mennessä asetu. 


Aika: Perjantai
Paikka: Solsikke
Ratsu: Udna
Opettaja: Liisa
Aihe: Hyppyjä


Perjantaihyppelöissä taas tuttu ja turvallinen esteponi alla. Hepo tosin laitumelta talutellessa oli todella hidas, mutta innostui ny sentään jonkun verran esteillä. Itselläkin oli vähän laiska olo ja nilkkakin hiukkasen vielä aristi kun laittoi painoa jalustimille, niin meni vähän sinne päin humputellessa ja esteeltä toiselle ajelehtien tunti. Mut hauskaahan se silti on ja huomattavasti terveellisempi tapa viettää perjantai-iltaa kuin sohvalla koomailu. (Ainakin jos ei lasketa sitä infernaalista polttiaispilveä joka tänä iltana tuntui olevan liikenteessä ja tunki joka paikkaan silimiin ja hiusrajaan ja käsivarsille heti kun hetken oli paikoillaan hyppyvuoroa odottaessa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti