25 syyskuuta 2016

Tulokkaiden kotiutusta

Uudet parvenjäsenet ovat alkaneet kotiutua ihan mainiosti. Saavat nyt kuitenkin vielä ainakin viikon majailla tuossa pikkuhäkissä seurattavana ja karanteenissa. Ja toki saavat koko porukka vähän vitamiinibuustausta muuttostressiä auttamaan ja loishäädön ettei tule suunniteltua enempää uusia lemmikkejä. Otin väliseinänkin kardinaalien ja harrikoiden väliltä pois jo parin päivän jälkeen, kun harrikat eivät näyttäneet mitenkään aristelevan isompiaan. Ihan ongelmitta ainakin toistaiseksi tulevat keskenään toimeen ja on edes vähän tilaa lennähtääkin kaikilla.
 
 
 
 Kardinaaleille näyttää kelpaavan orapihlajan marjat, joten poimin niitä aidasta enemmänkin talvea varten varastoon, samaten tavallisia pihlajanmarjoja käytiin vähän keräilemässä lisäeineeksi. Puolukoita ja mustikoitakin testasin, mutta ne lähinnä vaan nakeltiin lattialle. Vähän reikää tuohon poijan varpaaseen näemmä kuitenkin siitä luukkuepisodista jäi, katsotaan nyt paraneeko kunnolla...

Pari sinistä pääsi sairashäkkiin. Koiraalla on aika ikävä bumblefoot molemmissa jaloissa, näyttäisi kuitenkin hiljalleen parempaan suuntaan menevän basibactia lutraamalla. Yksi naaras taas näytti vähän vaisulta ja pörräiseltä, ja se onkin näemmä ripulilla ja huolestuttavasti laihtunut, toivottavasti alkaa mennä parempaan suuntaan eikä tule muuttotappiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti