13 heinäkuuta 2012

Kotona taas

Kahden viikon Namibia-Botswana kierros on takana, mahtava reissu mutta siitä enemmän noissa omissa jutuissaan...


Kotiinpaluu vaan ei ollut ihan onnellinen. Lomahoitaja oli jättänyt viestin pöydälle; kolme lintua kuollut. Kaikki harlekiinit. Ne olivat kyllä aika vanhoja ja pitkään olleet vähän vaisun oloisia, olisi sitten pitänyt seurata aavistuksia ja jättää ne sisälle, vaan arvelin jotta hoitajalle on helpompi jos kaikki ovat yhdessä paikassa. Jos olisi ollut paremmat kelit niin tuskin olisi niillä ollut hätää, vaan ilmeisesti kylmä alku ulkohäkissä nyt sitten oli niille liikaa ja sai jonkun vatsapöpön jylläämään.  Vaan eipä se jossittelu nyt enää auta. 
Oli ne ohjeiden mukaisesti otettu sisälle hoitoon vaan ei auttanut. Osatekijänä voi olla että unohdin lähtiessä laittaa reilusti vettä kylpykeskukseen ja pumppu ei lopulta enää kunnolla kierrättänyt vettä ja vadissa on seisonut sama vesi ties kuinka pitkään... Fritzkin on vähän vaisun oloinen, pitää seurata sitä nyt pari päivää ettei siihenkin ole joku pöpö tarttunut. Seeprat ja lokit ja pulu onneksi porskuttavat edelleen reippaina. Pitänee ensin katsoa että tilanne tasaantuu ja sitten loppulomasta metsästää uusia harrikoita tai jotain muita värikkäämpiä otuksia että saa taas vähän vaihtelua parveen.

****

Iltapäivän tutkailu osoitti että Fritzillä on näemmä sen verran vetinen ripuli että otin sen sisälle tarkkailuun ja laitoin kaikille muillekin probioottia ja murskattua hiiltä tarjolle. :(
Varsin virkeä se kyllä muuten on ainakin vielä toistaiseksi...
Voisi tietysti soittaa lekurilta antibioottireseptinkin, mut noilla pienillä siitä kyllä mun kokemukseni perusteella usein on melkein enemmän haittaa kuin hyötyä, kun  lääkekin vetää niitä veteläksi, niin katson nyt vielä tilannetta tovin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti