02 heinäkuuta 2012

Namibia - Botswana 4

Päivä 7 - Twyfelfontainista Swakopmundiin
Hyljekolonia ja dyynien Crocodile Dundee

Ivecon uusi syyläri oli viimein saapunut (tuoja oli kuulemma eksynyt matkalla) ja asennettu paikoilleen joten matka jatkui jälleen, suuntana Atlantin rannikko ja Swakopmund. Pitkällä siirtymällä jaloiteltiin jokusen kerran ja ihailtiin komeita tamaanikallioita ja muutakin elämää.



Rannikon siintäessä oltiin jälleen kerran vähän aikatauluista jäljessä ja hetki keskusteltiin jätetäänkö Cape Crossin turkishyljeyhdyskunta välistä, vaan juuri kukaan ei sitä halunnut. Niinpä tiputettiin traileri risteykseen, jätettiin Ewald vahtiin ja koukattiin kevyemmällä pelillä vauhdikkaammin pohjoiseen. Olihan siellä hylkeitä. Paljon. Eikä mitenkään ruusuinen tuoksu (minkä varaan Pekka oli vähän laskenut ajoituksessa, vaan eihän se tietty hc-luontoturisteja pysäyttänyt).
Ja sitten pikavauhtia Swakopmundiin, matkalla vaan napattiin lounaspaketit rantahotellilta mukaan ja syötiin ne matkalla bussissa. Perillä oli jo odottelemassa iltaohjelman kyyditys joten loikattiin vaan autosta toiseen. Tony Collard opasti meitä aavikon pikkueläimiin Swakopmundin lähellä olevalla pienellä dyynialueella. Myöhäisen saapumisen johdosta saatiin vähän typistetty kierros (ainoa asia mikä Namibian osuudesta jäi hiukan kaihertamaan) mutta aivan mahtava persoona. Tyyppi ajelee pitkin hiekkaa nelivetomaasturilla vetäen smalltalkia turistien kera, sitten yhtäkkiä lyö jarrut pohjaan ja käskee odottaa hetken, hilpaisee dyyni rinnettä ylös, kaivelee vähän hiekkaa ja tulee takaisin jonkun pikkuliskon kanssa. Uskomaton kaveri joka selvästi osasi hommansa ja aidosti välitti aavikkoluonnosta. Vaikka nyt vähän otuksia riepottelikin turistien iloksi.
Pikkulontti vähän murjotti häiriöstä (Chamaeleo namaquensis)
"Dancing white lady" (Carparachne aureoflava)
Sidewinder
Gekko joka viettää päivät maan alla hiekkaan kaivautuneena. (Palmatogecko rangei)
Namibialaista korvakorumuotia


Päivä 8 - Swakopmundista Walvis Bayhin ja Sesriemiin
Ostereita ja delfiinejä

Aamu hieman kosteankalsea ennen kuin aurinko taas alkoi lämmittää, ohjelmassa veneretki Walvis Bayn lahdella mereneläviä ihmetellen. Hämmästeltiin heti satamassa veneen kylkeen liimautuvia pelikaaneja, vaan ne olikin kärkkymässä veneoppaan tarjoilemia kalalahjuksia. Samoin pieni merimetso. Ja pian veneeseen rojahti hylkeitäkin ("odottakaa hetki ennen silittelyä niin katson kuka se on, osa puree"). Ja oli siellä niitä delfiinejäkin liikenteessä. Ja aamupalaksi voileipiä, tuoreita ostereita ja skumppaa (eikö nykyturistit muuta enää juo?). 
Timantinetsintäalus

Sitten olikin jo aika jättää rannikko taakse ja lähteä pitkälle ajolle kohti ikivanhaa Namibin autiomaata ja punaisia dyynejä. Aurinko jo laski ennen kuin saavuttiin majapaikkaan Sesriemin leirintäalueelle, mihin teltat pystytettiin viimeistä kertaa.
Pieni hidaste matkan varrella...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti