10 marraskuuta 2023

Putki päällä 1/3

Olis taas työpaikan marrasputkihaaste päällä. Siis se missä pitää ulkoilla säiden armoilla marraskuun jokaikinen päivä vähintään puoli tuntia. Koiranomistajillehan tuo on ihan perussettiä, vaan könkkäävälle sohvaperunalle se on kyllä ihan todellinen haaste. Nyt olis ensimmäinen kolmannes jo suoritettuna. Hyvä minä! Hirveän hyvää tuo ulkoilu ja liikkuminen tekee, vaikka kuinka väsyttäisi ja laiskottaisi, etenkin kun sen ajoittaa valoisaan aikaan pitämällä päivällä tauon töistä.

Putki alkoi keskellä viikkoa, niin ensilenkit oli aika pikaisia minimisuorituksia lähimaastossa. Lisäksi nuo polut on nyt niin vetisiä ja mutaisia ja liukkaita, että ei ne muutenkaan houkuttele pidempiin patikointeihin:

Päivä 1

Päivä 2

Päivä 3

Lauantain sää oli aika nuhruinen ja jäi sitten aamun pihapuuhastelut tihkusateessa päivän putkisuoritukseksi. Biojätekompostorin tyhjennystä, kuolleiden kesäkukkien revintää ruukuista ja toivottomia yrityksiä kaapia lätäkön pohjalta lehtimuhjukertymiä ja saada pyydystettyä pari  viimeistä sinnikkäästi pakoilevaa kultakalaa talvisäilöön.


Päivä 4

Sunnuntaina kierrettiin Petikon suunnalla ulkoilureitti jossa ei olla ennemmin käytykään. Harmaata mutta sateetonta. Sen verran mäkinen oli reitti että meinasi koivet hyytyä alkuunsa, vaan hissuksiin köpöttelemällä sai koko lenkin (huimat viitisen kilometriä) kunnialla loppuun.


Päivä 5

Alkuviikko, taaskin pieniä peruslenkkejä perusharmaassa marrassäässä:

Päivä 6

Päivä 7

Päivä 8

Torstaina joku laittoi usvaa marrasputkeen.


Päivä 9

Ja perjantaina satoi. Siis taaskin ihan minimisuoritus (joka kyllä muutaman  minuutin venähti kun nyppylän yli "oikaistessa" taas hetki tuli pyörittyä ympyrää kun siellä polut risteilee vähän miten sattuu). Toivottavasti edes jossain vaiheessa putkea tulee vähän kuivempaakin keliä.

Päivä 10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti