31 maaliskuuta 2012

Pikavisiitti Pietariin

Näkymä hotellihuoneen ikkunasta
Viime vuonna oltiin töissä niin kilttejä ja ahkeria että koko yksikkö pääsi palkinto... eiku siis koulutusmatkalle Pietariin. Torstai-iltapäivänä porukka pakattiin Allegroon ja reilun kolmen tunnin  ja lukuisten passi-, viisumi- ja tullitarkastusten jälkeen sitten oltiinkin itäisessä naapurissa. Hotelli sijaitsi Vasilinsaarella, varsin mukava. Huoneidenjaon jälkeen tarjoiltiin hotelllissa illallinen, vodkapaukun kyllä jätin tällä viinapäällä välistä.

Seuraavana aamuna käytiin turistireissulla Pietarhovin kesäpalatsissa, oppaana mainio inkerinsuomalainen Lilja. Puutarhan patsaat ja suihkulähteet oli vielä talvipaketissa, eikä sen ihanuus oikein avaudu tähän aikaan, mutta itse palatsin opastuskierros oli ihan hieno vaikkei siellä kuvata saanutkaan.
Matkan varrella näkyi Putinin kesämökki
Pakettipuutarha
Pietarhovin kesäpalatsi
Lounaspaikka oli ihan hulppea...

Vasilinsaaren majakka
Iltapäivällä käytiin porukalla vähän kävelemässä lähitienoilla, illan ravintolakierrokselle en jaksanut enää lähteä vaan nautiskelin hotellihuoneen suihkusta. Aamiaisella ei meidän porukasta näkynyt jälkeäkään, lähdin sitten yksin kaupungille.  Tallustelin hiljalleen Nevan vartta (hyytävä tuuli tuli kyllä suoraan Siperiasta) ja siltojen yli talvipalatsin kautta Nevski Prospektille katsellen kauppoja ja elämänmenoa. Kirkkoa sihtaillessa venäläispariskunta pyysi ottamaan heistä pari kuvaa (joskin kommunikointi oli aika elepainotteista yhteisen kielen puutteessa), ja pyynnön toteutettuani tarjoutuivat ottamaan kuvan minustakin kirkko taustalla. Hiukan epäilytti luovuttaa kamera, mutta arvelin jotta ehkä tuommoinen keski-ikäinen pariskunta nyt ei pahimpia varkaita ole ja oikeassa olinkin...

Talvipalatsi, pitää Eremitaasi kiertää joku toinen kerta...
 

Sillä reissulla kuluikin koko aamupäivä, ja palasin jalat kivistäen hotellille tuntia ennen kuskausta takaisin kotiin menevälle junalle. Ruplat jäi kyllä melkein kaikki käyttämättä, tuliaisiksi sain ostettua marketista 2,5€ skumppapullon ja herkkupuodista 40€ suklaarasian (tärkeysjärjestys kohdalleen...)



хорошо!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti