12 maaliskuuta 2014

Maanantaikappale

Pohjan möyhennyksen jälkeen isoon altaaseen on pesiytynyt kevyt mutta ärsyttävä keijuleväsamennus. Keskenkasvuisten kiekkojen takia ruokintaa ei voi vähentää, eikä valon pimennyskään oikein kiinnosta. Kun lammikokausikin näyttää olevan ihan hollilla niin päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja tilasin tehoisan UV-käräyttimen, kun oli nettikaupassa tarjouskampanjakin just sopivasti. 

Muuten hyvä mutta oishan se pitänyt arvata että maanantaina tullut paketti sisältää maanantaikappaleen. Huolellisen asentelun jälkeen töpselin seinään tökkääminen ei aiheuttanut lampussa mitään elonmerkkejä. (Fiksu ihminen olis tietysti testannut sen ennen kuin pari tuntia äheltää aparaattia paikoilleen suodattimen perään letkuineen kaikkineen altaan ahtaassa alakaapissa.) Hieman turvaohjeita rikkova testailu nitkuttamalla lamppua kannassa suojakuoren ulkopuolella paljasti että lamppu sinänsä lienee ehjä mutta mahdollisesti jossain on joku kosketusvika tai sytytin sökö, minkäänlaista valohehkua saatiin kahden ihmisen voimin aikaan ehkä maksimissaan puolen sekunnin ajan. 

Noh, seuraavan aamun valjettua pienet sähköpostisulkeiset myyjäliikkeen kanssa ja laite on nyt pakattu takaisin laatikkoon ja odottelee noutoa takuutarkistukseen. Kyllähän sieltä varmaan joskus korjattu tai korvaava laite tulee, vaan ehtiikö ennen syksyn ensilumia on sitten asia erikseen... Pitää sitten ihailla tuota vienosti vihertävää purkkia vielä jokunen tovi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti