13 huhtikuuta 2015

Ulkokauden korkkaus

Aika: Maanantai
Paikka: Solsikke
Ratsu: Udna
Opettaja: Liisa
Aihe: Koulua
 

Tämän vuoden ensimmäinen tunti taas pihalla. Vaikka maneesi onkin äärimmäisen miellyttävä asia talven pimeydessä, pakkasissa, tuiskuissa ja sateissa, niin kyllä raittiissa ilmassa ja isommassa tilassa mukavampaa on jos vaan suinkin kelit sallii.  Suht rentoa peruspyörittelyä mentiin että ponienkin jalat taas tottuu vähän erilaiseen alustaan, ravissa kolmikaarista kiemuraa jossa keskimäisellä kiemurankaarella käynnissä pientä väistättelyä, laukassa isoa kentän kokoista (tai siis tarkkaan ottaen puolen kentän kun porukka on  aina kahtia jaettuna) kahdeksikkoa. 
Udna oli muutamaan viimeiseen maneesituntiin verraten rennompi ja samalla pirteämpi, kai sekin alkoi jo kyllästyä maneesipölyihin. Viimeisissä koko uran pidemmän ohjan laukoissa poni kevyesti meinasi jopa kiihdytellä vauhtia ja viskeli päätään alas vähän sen oloisesti että kerin kuitenkin ohjaa pikkuisen tiukemmalle ennen kuin keksii jotain kevätpomppuja kehitellä tätiratsastajan iloksi... 
Kevättä rinnassa oli Nasulla ja kumppaneillakin kun ne kaivettiin sisälle tarhasta tunnin jälkeen, vetivät antaumuksella muutaman rallikierroksen pukkipotkulaukkaa ennen kuin rauhoittuivat portille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti