15 huhtikuuta 2012

Yllättävä takaisku

Talonmies kävi varastossa härveleitä sijoittelemassa, ja tuli huutamaan, "täällä on kuolleita kultakaloja". Mitvit, pari päivää sitten kun viimeksi kurkkasin oli kaikki vielä ihan kunnossa. Koko pitkä talvi on sujunut hyvin ja nyt kun olisi enää päiviä siihen että tuo lätäkkö sulaa ja pääsee sen putsaamaan ja laskemaan kultikset kesälaitumille, tulee takkiin. Hiukkasen harmittaa.
Toinen uusista keltaisista ja yksi vanha punainen oli heittäneet lusikan nurkkaan, haavin ne pois ja vaihdoin reilusti vettä, nyt ei voi kuin toivoa että muut ei ole niistä raadoista saaneet jotain ikävää myrkytystä ja vielä jaksaisivat hetken sinnitellä. Nyt niitä vois kyllä jo alkaa taas ruokkiakin pikkuhiljaa kunnolla kun ilmat ja varasto alkaa lämmetä. Muutaman murun olen kyllä jo viime aikoina alkanut käydessä nakella vaan laihojahan ne on talvipaaston jäljiltä.

No jos nyt jotain valoisa puolia haluaa etsimällä etsiä, niin voipahan sitten lätäkköön käydä kalakaupasta hakemassa pari sievää täydennystä parveen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti